Aika hurahtaa uudella innolla klassikkolajiin - tiesitkö 9 monipuolista terveysvaikutusta?
Kävely on ehkä yksinkertaisin mahdollinen urheilulaji, mutta terveyshyödyt ovat huimat eikä tutun lajin suinkaan tarvitse olla tylsä.
Kävely takaa ainakin nämä vaikutukset
1. Kävely on hyvä paikka oikaista ryhtiä. Kiinnitä lenkilläsi huomiota olkapäiden paikkaan, pidä keskivartalo tiukkana ja katse suoraan eteenpäin. Kädet kannattaa pitää rentona ja antaa liikkua omia aikojaan, mutta käsien rytmikäs liikuttaminen jalkojen mukana tukee myös sykkeen nostoa.
2. Kävely on hyväksi sydämelle. Kävely nostaa sykettä ja tukee sydänlihaksen toimintaa. Kävely myös ehkäisee sydän -ja verisuonitauteja.
3.Kävely vilkastuttaa verenkiertoa. Kävely on myös siitä hyvä laji, että se vaikuttaa verenkiertoon myönteisesti jo hitaammallakin tahdilla eikä siis tarvitse yltää huipputuloksiin nähdäkseen vaikutukset.
4. Kävely lievittää tehokkaasti stressiä ja ahdistusta vapauttamalla kehoon endorfiinejä. Laji on rentouttava myös sitä kautta, että kävellessä on aikaa syventyä kuuntelemaan lempiartistin musiikkia tai kiinnostavaa podcastia taikka äänikirjaa.
5. Kävely on helppo valinta myös aloittelijalle. Jos ei ole lähtötasoltaan huippu-urheilija, on kävely matalan kynnyksen laji päästä urheilun iloon sisään. Se myös kehittää nopeasti kestävyyttä ja vahvuutta, jolloin se valmistelee myös vaativampiin lajeihin tai esimerkiksi juoksuun siirtymiseen.
6. Kävely aktivoi useita lihaksia. Kävely on äärettömän monipuolinen laji, joka kehittää useita kehon osia. Treenausta saavat niin jalat kuin keskivartalokin ja käsipainot mukaan lisäämällä saa kävelystä irti myös käsitreenin.
7. Kävely on hellävarainen laji myös niille, joilla on esimerkiksi nivelvaivoja. Kävelyssä iskut ovat vähemmän voimakkaita kuin esimerkiksi juoksussa, jota kaikkien keho ei välttämättä kestä. Kuitenkin jopa 15 minuuttia kävelyä riittää vastaamaan viiden minuutin juoksun vaikutuksia, joten kävely ei tehokkuudessaan suinkaan kalpene juoksun rinnalla.
8. Kävely toimii myös erinomaisena lämmittelylajina muulle urheilulle, joten kävelyn ei aina tarvitse olla koko treeni.
Lue myös: Helppo kotitreeni onnistuu sohvaa apuna käyttäen - viisi liikettä, jotka sopivat myös aloittelijalle
Lue myös: Paljonko treenin jälkeen todella pitää juoda vettä? Helppo niksi, jolla selvität aina tarkan määrän
Lähde: Bustle