Puheenaiheena juuri nyt: Raakasuklaa

12.10.2012 09:15 - Karoliina Kotala

Joni Laiho Puhdistamo-yrityksestä selvitti Voicelle kaiken raakasuklaasta.

Laihon mukaan raakasuklaan pääasiallinen erikoisuus on se, että se on tehty kaakaopavuista, joita ei ole paahdettu.

- Yleensähän kaakao paahdetaan, jolloin siitä tuhoutuu paljon ravintoaineita joita siinä normaalisti olisi.
Valmistuksen aikana lämpötila ei siis nouse korkeaks, ja kaakaopavun terveelliset ravintoaineet säilyvät.

Terveyshyötyjä kaakaopavussa riittääkin.

- Perinteisessä kaupan suklaassa on puolet sokeria, ja usein myös käsiteltyjä maitojauheita ja vastaavia. Raakasuklaassamme taas on käytetty makeutuksena ainoastaan suomalaista lähitilan hunajaa, eikä siinä ole ollenkaan maitojauhetta. Tuotteessa on siis pelkästään kaakaon hyvät ominaisuudet, Laiho kertoo.

Laihduttajan herkku raakasuklaa ei silti välttämättä ole, vaikkakin Laihon mukaan raakasuklaalla makeanhimo taittuu varmasti tavallista suklaata pienemmällä määrällä.

- Raakasuklaassa käytetään kaakaovoita ja hunajaa eli kaloreita siinä on, mutta kalorit ovat kuitenkin terveellisistä lähteistä, eivätkä käsitellyistä aineista, Laiho summaa ja vakuuttaa, ettei Puhdistamon raakasuklaa sisällä ylimääräisiä kemikaaleja tai lisäaineita.

Miehen mukaan myös useat allergikot, jotka eivät kaupan suklaita pysty syömään voivat nauttia raakasuklaata, juurikin niiden lisäaineettomuuden vuoksi.

- Pahaa oloa ja huonovointisuutta ei huippulaadukkaista raaka-aineista tehdyistä raakasuklaista tule.
Raakasuklaata löytyy muun muassa luontaistuotekaupoista, mutta Laihon mukaan raakasuklaata kannattaa ehdottomasti tehdä myös itse kotona.

- Se ei ole vaikeaa ja netistä löytyy hyviä ohjeita, Laiho vakuuttaa.

Lisätietoa Puhdistamosta löydät täältä.

Kilpailut

Uusimmat