Näillä ruoka-aineilla saat tummemman ja pysyvämmän rusketuksen - ja iho kiittää!
Kesän aurinkoiset päivät lähestyvät jo kovaa vauhtia. Pysyvän ja tumman rusketuksen takaamiseksi ruokavalioon kannattaa kiinnittää tarkempaa huomiota jo nyt.
Melaniini on tärkeää ihon hyvinvoinnin kannalta. Melaniini on pigmentti, joka suojelee ihoa auringon haitallisilta vaikutuksilta, ja sitä on ihmisillä muun muassa ihossa, hiuksissa ja silmissä. Melaniinin tuotantoon pystyy kuitenkin vaikuttamaan myös ruokavaliolla.
1. Maksa, oisterit, simpukat, kana, kalkkuna, kala, juusto ja maito.
Muun muassa maksa, simpukat ja oisterit pitävät sisällään kuparia, joka on tärkeä melaniinin tuotannossa. Myös muut eläintuotteet, kuten kana, kalkkuna, kala, juusto ja maito ovat sisältävät ravinteita, jotka kehittävät melaniinia.
2. Soija.
Soija on tärkeä melaniinin tuotannon kannalta, koska se sisältää tyrosiinia, joka on yksi luonnon 20 yleisimmästä aminohaposta. Tyrosiinia löytyy myös kurpitsansiemenistä ja seesaminsiemenistä.
3. Mantelit, pähkinät, pavut, avokadot, banaanit, täysjyvätuotteet ja suklaa.
Yllä luetellut ruoka-aineet pitävät sisällään tyrosiinia, kuparia tai muita aineita, jotka ovat tärkeitä melaniinin tuotannolle.
Lähde: Live Strong