Suoja säteilyltä, helpottaa flunssaa - 8 syytä syödä viinirypäleitä
Viinirypäleillä on yllättävän hyviä terveysvaikutuksia. Listasimme 11 kohtaa, jonka jälkeen tekee mieli pysähtyä hedelmäosastolla herkullisten terttujen kohdalla.
1.Taistelee flunssaa vastaan
Viinirypäleissä on paljon kuituja ja niiden mehussa on ravintoaineita, joiden on tutkittu taistelevan jopa syöpää ja sydäntauteja. Viinirypäleet auttavat kehon immuunisysteemiä toimimaan paremmin. Viinirypälemehu saattaa auttaa myös jo iskeneen flunssan kanssa.
2. Silottaa ryppyjä
Viinirypäleissä on paljon antioksidantteja ja rasvahappoja, jotka auttavat ihoa näyttämään hehkeältä. Viinirypäleiden siemenöljyn on todettu auttavan ryppyjen silottamisessa.
3. Valkaisee hampaita
Viinirypäleiden sisältämän hapon on todettu poistavan tummentumia hampaiden pinnasta. Hieman raa'at viinirypäleet sisältävät runsaasti happoa. Kun rypäleet kypsyvät, hapon määrä vähenee.
4. Kaunistaa käsiä
Tee sokerista ja kymmenestä viinirypäleesta kuorinta-aine käsille. Hiero sitä kynsinauhoihin, niin saat pehmeät ja hyvinvoivat sormet.
5. Suojelee sydäntä
Tutkimuksissa rypäleiden on todettu vaikuttavan verisuonten hyvinvointiin. Rypäleet saattavat myös auttaa verisuonten seinämiä joustamaan, jolloin veri pääsee virtaamaan jouhevammin. Tutkimuksissa selvisi, että jo 10 mg rypälemehua päivässä auttaa sydäntä dramaattisesti voimaan paremmin.
6. Suojaa säteilyltä
Viinirypäleiden sisältämien ravintoaineiden on todettu suojaavan kehoa säteilyä vastaan. Näin viinirypäleitä kannattaisikin popsia esimerkiksi silloin, jos sairastaa syöpää ja käy sen vuoksi sädehoidossa.
7. Auttaa diabetekseen
Ihmiset, ketkä kärsivät diabeteksesta saivat hyötyä rypäleiden syömisestä. Rypäleiden syömisen jälkeen veden sokeritasapaino putosivat kymmenen prosenttia.
8. Auttaa lihaksia palautumaan
Kovan urhelusuorituksen jälkeen kannattaa herkutella viinirypäleillä. Hedelmän sisältämien antioksidanttien on todettu elimoivan lihaskipua ja auttavan lihaksia toipumaan.