Kuva: AOP

Heili Sirviö ja Pihla Kaivo-oja palkittiin muhkeilla stipendeillä

20.09.2024 17:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Sirviö ja Kaivo-oja edustivat Suomea Pariisin olympialaisissa tänä vuonna.

Skeittaaja Heili Sirviö, 13, ja nyrkkeilijä Pihla-Kaivo-oja, 21, saavat 10 000 euron arvoiset stipendit asiantuntijayritys Deloittelta. Stipendit jaetaan urheilijoille, jotka ovat omalla esimerkillään toimineet suunnannäyttäjinä. Deloitte on Suomen Olympiakomitean pääyhteistyökumppani ja stipendit ovat osa tahojen välistä yhteistyötä. Palkinnot jaettiin torstaina Helsingissä. 

Sirviö ja Kaivo-oja edustivat Suomea Pariisin olympialaisissa tänä vuonna. Sirviö sijoittui naisten park-finaalissa viidenneksi ja teki samalla historiaa ollessaan nuorin suomalainen olympiaurheilija koskaan.

– Kiitos palkinnosta, se tuntuu ihan mahtavalta! Urheilun ja koulun yhdistäminen on välillä vaikeaa, mutta samalla se on minulle tosi tärkeää. Uskon, että kovalla treenillä pystymme kukin mihin vaan, iloitsee Heili Sirviö Olympiakomitean tiedotteessa.

Kaivo-oja puolestaan eteni ensimmäisissä olympialaisissaan puolivälieriin saakka sijoittuen jaetulle viidennelle sijalle. Tiedotteessa Kaivo-ojaa kehutaan suoraselkäiseksi ja omia arvojaan kunnioittavaksi urheilijaksi ja esille nostetaankin urheilijan kieltäytyminen kansainvälisen nyrkkeilyliitto IBA:n tarjoamista palkintorahoista. Kaivo-oja kieltäytyi IBA:n palkintorahoista Venäjä-kytkösten vuoksi.

– Tuntuu tosi hienolta, että juuri minut on huomattu omana itsenäni. Palkinto merkitsee minulle tosi paljon ja olen siitä todella otettu. Suoraselkäisyys on minulle todella tärkeä arvo, sillä haluan pystyä seisomaan aidosti sanojeni takana. Nuorille urheilu-urasta haaveileville haluaisin sanoa, että kannattaa uskoa ja luottaa omaan itseensä. Kaikkein tärkeitä on kuitenkin nauttia ja antaa palaa, Pihla Kaivo-oja iloitsee.

Lue myös: Kuinka pitkä tauko kannattaa salilla pitää toistojen välissä? Riippuu tavoitteesta, sanoo asiantuntija

Lue myös: Testissä 7 eri suomalaisbrändin treenitrikoot – kolme nappivalintaa, joista yksiä ei tee mieli riisua jalasta ollenkaan

Lue myös: Some hurahti karkkitaateleihin – mutta ovatko ne oikeasti terveellisempi vaihtoehto herkuille?

Lähde: Suomen Olympiakomitea

Kilpailut

Uusimmat