Kuva: Getty images

Kuningattaren täytyy nähdä Meghan Marklen hääpuku - taustalla merkittävä syy

11.05.2018 19:15 - Katariina Auvinen

Kuninkaallisiin häihin liittyy paljon perinteitä, joista ei olla valmiita joustamaan.

Britannian hovi valmistautuu reilun viikon päästä tapahtuviin häihin, jossa prinssi Harry saa kihlattunsa, Meghan Marklen. Marklen hääpuvusta on tihkunut vähän tietoa julkisuuteen, mutta naisen kerrotaan pitävän modernista mallista. Yleensä morsian saa itse päättää mieleisensä puvun, mutta Marklen kohdalla tilanne on hieman erilainen. 

Hänen täytyy nimittäin näyttää puku itse kuningattarelle, joka joko hyväksyy puvun tai ei. Marklella pitää etiketin mukaan olla kaksi hääpukua. Toinen puku on perinteinen, pitkän laahuksen omaava hääpuku, jota pidetään kirkkoseremoniassa. Tämän jälkeen Marklen täytyy vaihtaa ylleen sivistynyt puku. 

Kuningatar näkee puvun tällä viikolla Marklen päällä, jotta siihen voidaan tehdä muutoksia, jos kuningatar niin vaatii. 

Monet ovat arvelleet, että Meghan Marklen kutreilla nähdään prinsessa Dianan omissa häissään pitmänä tiara. (kuva: Getty Images )

Tiaran käyttäminen ei ole pakollista, mutta suotavaa. Asiantuntijat arvelevat, että Marklen kutreilla nähdään kuningattaren tälle lainaama tiara.

Edes hääkimppua Markle ei saa itse valita täysin, koska kuninkaallisessa kimpussa täytyy olla myrttiä. Kuningatar Viktoria aloitti perinteen vuonna 1840. Myrttiä pidetään rakkauden, hedelmällisyyden ja kestävän liiton merkkinä. 

Lue myös: Morsiamen velipuoli julkaisi anomuksen prinssi Harrylle - "Voit perua häät, Meghan on pirullinen"

Lähde: The Sun & The Reader´s Digest & Observer 

Kilpailut

Uusimmat