Goji-supermarja häviää mustikalle? Tässä syy
Kauneus & Terveys -lehden päätoimittaja Titta Kiuru kertoo Voicelle, että mustikan kyky estää haitallisia hapettumisreaktiota elimistössä on noin kolme kertaa parempi kuin gojin. Mustikalla on paljon muitakin terveysvaikutuksia: Siinä on vitamiineja ja se on yleisterveyden ja silmien kannalta hyvä asia.
- On myös tutkimuksia, joiden mukaan se suojaisi myös syövältä, Kiuru jatkaa.
Goji-marjoissa on paljon kivennäisaineita ja aminohappoja. Gojilla on perinteisesti hoidettu muun muassa stressiä ja hormoniepätasapainoa. Toisaalta Kauneus & Terveys -lehdessä kerrotaan, että Kiinasta tuotujen goji-marjojen ongelmana ovat olleet säteilytykset, rikasteet, torjunta-ainejäämät sekä muun muassa valheelliset luomisertifikaatit.
Mustikoita tuodaan myös ulkomailta Suomeen, mutta suomalaisesta metsästä poimitut marjat ovat parempi vaihtoehto. Ne sisältävät viisi kertaa enemmän antosyaaneja (flavonoideja, joita pidetään terveysvaikutteisina) kuin pensasmustikat.