Kuva: Shutterstock

Tiedemies yritti kehittää laitteen, jolla estää omien kasvojen koskettelu - ei päättynyt hyvin

30.03.2020 21:45 - Roy Kokkonen

Australialainen astrofyysikko joutui sairaalaan, kun neljä magneettia jäi jumiin hänen nenäänsä. Tilanne eskaloitui, kun hän yritti rakentaa kaulakorun, joka varoittaa naaman koskettelusta.

Melbournen yliopiston tutkija Daniel Reardon tylsistyi tehdessään etätöitä ja päätti kehitellä laitteen, jolla estää naaman koskettelu. Tarkoituksena oli rakentaa kaulakoru, joka varoittaa aina, kun kädet lähestyvät naamaa. Tällä tavoin naaman koskettelu vähenisi, ja koronaviruksen tarttumisriski pienenisi.

Harmittoman kuuloisesta kokeilusta alkoi melkoinen surkeiden sattumusten sarja.

27-vuotiaalla astrofyysikolla oli magneettikentän tunnistava osanen, jonka hän asetti kehittelemäänsä kaulakoruun. Ranteisiin mies asetti magneetit. Ne aiheuttaisivat magneettikentän käsien tullessa kasvojen lähelle, ja kaulakoru piippaisi.

Reardon kuitenkin huomasi kaulakorun toimivan juuri päinvastoin - se hälytti aina, kun magneettikenttää ei ollut. 

- Tein vahingossa kaulakorun, joka piippasi jatkuvasti, ellei käsiä pitänyt naamalla, hän sanoo.

Reardon hylkäsi keksintönsä, mutta oli edelleen tylsistynyt. Hän alkoi leikkiä magneeteilla.

- Laitoin magneetit ensin korvalehteni molemmille puolille. Ne jäivät kiinni samalla tavalla kuin pyykkipojat. Sitten ajattelin kokeilla samaa sieraimiini, Reardon kertoo.

Siinä kohtaa asiat alkoivat mennä väärään suuntaan.

- Kun asetin magneetit molempiin sieraimiini, ne jäivät jumiin.

Kuvan magneetit eivät liity tapaukseen. (kuva: Shutterstock)

Kun hän irrotti nenän ulkopuolella olleet magneetit, kiinnittyivät vierekkäisissä sieraimissa sisällä olleet kaksi magneettia toisiinsa. Siinä kohtaa hän yritti irrottaa magneetit kahdella ulkopuolelle jääneellä magneetilla.

- Yritin vetää jumissa olleet magneetit ulos nenästäni, mutta se ei onnistunut. Kun olin tapellut niiden kanssa 20 minuuttia, löysin netistä artikkelin, jossa kerrottiin miten 11-vuotias poika oli saanut magneetit pois nenästään. 

Ratkaisu oli lisää magneetteja. Ajatuksena oli hyödyntää magneettien hylkimisreaktiota niiden työntämiseksi pois.

- Menetin kuitenkin otteeni magneeteista, ja nekin menivät sieraimiini. Siinä kohtaa minulta loppuivat magneetit kesken.

Ennen sairaalaan menemistä hän yritti irrottaa magneetit pihtien avulla. Sekään ei onnistunut.

- Pihditkin magnetisoituivat. Aina kun toin ne lähelle naamaani, koko nenäni alkoi venymään pihtejä kohti. Sitten pihdit tarttuivat kiinni magneetteihin. Siinä kohtaa alkoi sattua.

Reardonin puoliso työskentelee sairaalassa, ja hän vei miehensä työpaikalleen saamaan hoitoa. Reardonin mukaan hänen puolisonsa teki niin, jotta kaikki hänen kollegansa voisivat nauraa miehelle.

- Lääkärit pitivät sitä aika hauskana, mies sanoo.

Sairaalassa lääkärit onnistuivat poistamaan magneetit paikallispuudutuksessa.

Reardon kertoo, että aikoo vastaisuudessa jättää kokeilut magneeteilla sikseen. Astrofyysikko aikoo nyt kehitellä muita tapoja viettää aikaa kotonaan.

Lue myös: Arnold Schwarzenegger taistelee koronavirusta vastaan omalaatuisella tyylillä - kertoo nyt miksi

Lue myös: Olga ja Tuukka Temonen valmistautuvat "maailmanloppuun" - "Perustettiin oma tiesulku!"

Lähde: The Guardian

Kilpailut

Uusimmat