Kuva: Shutterstock

Muuttoliikkeessä on tapahtunut käänne viime vuosiin nähden

11.09.2024 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Helsinki viehättää jälleen.

Muuttoliike näyttää kääntyneen viime vuosien suunnasta poiketen takaisin koronapandemiaa edeltäviin uomiinsa.

Koronavuosina muuttoliike muualta Suomesta Helsinkiin päin hiljeni, mutta nyt Helsinkiin muutto on noussut takaisin koronaa edeltävien vuosien tasolle. 

Tämän vuoden tammikuun ja heinäkuun välillä muuttoliike on ollut Helsingille noin 2000 ihmisen verran voitollinen, mikä on noin 600 henkeä enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuonna 2023. Luvut vastaavat samaa tasoa, jolla oltiin 2010-luvun puolivälissä ennen koronavuosia. Esimerkiksi vuodet 2020 ja 2021 puolestaan olivat Helsingille muuttotappiolliset. 

Vastaavasti myös Helsingistä muualle Suomeen muuttaneiden määrä pieneni hieman edellisvuodesta. 

Ulkomailta Suomeen muutto oli edelleen runsaalla tolalla, mutta jäi kuitenkin hieman viime vuosista. Tämän vuoden tammi-heinäkuussa Helsingin muuttovoitto ulkomailta oli 3000 henkeä, kun se vielä samana ajankohtana viime vuonna oli jopa ennätykselliset 4600 henkeä. Muutos johtuu osittain maahanmuuttajien pienentyneestä määrästä, mutta tilastossa sekä kotimaan että ulkomaan muuttoliikkeeseen kuuluu sekä ulkomaiden että Suomen kansalaisia. 

Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen tekemään ennakkotilastoon, mutta tiedot voivat osin vielä muuttua virallisessa väestötilastossa alkuvuodesta 2025. 

Lue myös: Syntyvyydessä tapahtui muutos

Lue myös: Helsingin keskusta hiljenee edelleen vauhdilla - vertailu muihin Pohjoismaihin hätkähdyttävä

Lue myös: Varaudu odottamaan muuttoilmoitusta tehdessä – Digi- ja väestötietovirasto kertoo HS:lle pitkistä jonoista

Lähde: Helsingin kaupunki

Kilpailut

Uusimmat