Kuva: Shutterstock

Hau Hau -kevytrullista ei ole vielä löytynyt poikkeamia - tutkimukset jatkuvat odotettua pidempään

16.09.2024 13:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Puruluiden epäillään aiheuttaneen koirille vakavia neurologisia oireita.

Uutisoimme elokuussa Hau Hau Kevytrullien takaisinvedosta. Takaisinvetoihin koskevia tuotteita ei saa syöttää koirille niihin kohdistuvan tuotevirhe-epäilyn takia. Hau-Hau Kevytrullien epäillään aiheuttaneen koirille vakavia neurologisia oireita. Joillakin koirilla on myös oksentelua ja alle pissaamista. 

Prima Pet Premium tiedotti elokuussa, että tuotteet on lähetetty Ruokavirastolle laajoihin laboratoriotutkimuksiin, ja tulosten valmistumisen arvioitiin kestävän noin 2-3 viikkoa. Nyt yhtiö on tiedottanut, että tulosten saanti kestää arvioitua pidempään.

Ruokaviraston laboratoriossa tehtyjen ensimmäisten testien tulokset ovat valmistuneet. Ensimmäisissä testeissä tutkittiin kivennäis- ja hivenaineet, raskasmetallit sekä biogeeniset amiinit. Missään niissä ei havaittu poikkeavia löydöksiä.

Tämän hetken arvion mukaan kaikkien laboratoriotestien tulokset valmistuvat lokakuun loppuun mennessä. Vasta kun kaikki testitulokset ovat valmiita, pystytään tietämään varmaksi, onko koirien neurologisilla oireilla ja tuotteiden välillä yhteyttä.

- Olen erittäin pahoillani, että koirien omistajat joutuvat vielä odottamaan tutkimustulosten valmistumista. Olemme halunneet teettää maahantuomastamme puruluusta poikkeuksellisen laajat laboratoriotutkimukset. Haluamme tehdä kaiken mahdollisen, jotta epäilty tuotevirhe löytyy ja sen syy saadaan selville, Prima Pet Premiumin toimitusjohtaja Timo Pärssinen sanoo tiedotteessa.

- Alun perin arvioimme, että kaikki testien tulokset valmistuvat noin kolmessa viikossa. Osa testeistä on sellaisia, että niitä tekee vain muutama laboratorio. Lisäksi materiaali on osoittautunut hankalaksi testien kannalta. Siksi testitulosten valmistuminen kestää arvioitua pidempään, Pärssinen kertoo.

Yhtiö päättää lemmikkien eläinlääkärikulujen korvaamisesta, kun kaikki tutkimukset ovat valmistuneet. 

Tätä tuote-erää takaisinveto koskee:

Hau Hau Kevytrulla 500 g, EAN-koodi 6430076899910, parasta ennen päiväys 16.4.2027

Tältä tuote näyttää. (kuva: Prima Pet Premium Oy)

Lue myös: HS: Lemmikkien asema ihmisten elämässä on muuttunut

Lue myös: Haluatko koiranpennun? 5 asiaa, jotka sinun tulee ottaa huomioon

Lue myös: Ampiaisen pisto voi olla lemmikille kohtalokas - näissä tapauksissa eläinlääkäriin

Lähde: Prima Pet Premium

Kilpailut

Uusimmat