Kuva: Shutterstock

Meluvalituksista konserttikaaokseen: ”Vaadimme Real Madridia kantamaan täyden vastuun”

24.09.2024 14:15 - Hanna Levänen / hanna.levanen@bauermedia.fi

Konsertin järjestäjät joutuivat kuulemaan oman tapahtumansa peruuntumisesta uutisista.

Espanjassa ajauduttiin erikoiseen tapahtumasarjaan, kun madridilainen tapahtumapaikka perui yllättäen kaikki tulevat konserttinsa – ilmoittamatta tästä konserttien järjestäjille.

Syyskuun 13. päivä jalkapallojoukkue Real Madrid ilmoitti kotisivuillaan, että se peruu kaikki tulevat tapahtumansa omistamallaan Santiago Bernabéu Stadionilla. Samana päivänä paikallinen media uutisoi asiasta laajasti.

Peruutusten taustalla on The Athletic -lehden mukaan stadionin lähettyvillä asuvien tekemät valitukset. Naapuruston väki kertoo medialle kärsineensä stadionilta kantautuvasta meluhaitasta. Mitä ilmeisimmin haitta on ollut niin vakavaa, että paikalliset ovat perustaneet oman järjestön, ”Bernabéun vaikutuspiiriin kuuluvien ihmisten yhdistyksen”.

Yhdistyksen jäsenet ovat osoittaneet mieltään, sillä konserteista aiheutuva meteli vaikuttaa heidän elämäänsä. Median haastattelemat henkilöt kuitenkin tunnustavat jalkapallon ystävinä, että stadionilla pelattavat turnaukset eivät aiheuta haittaa.

Lopulta valitukset otettiin tosissaan ja joukkue ilmoitti verkkosivuillaan peruvansa kaikki konsertit stadionilla maaliskuuhun 2025 asti. Tämä on yksi ensimmäisistä toimista, joita stadionin omistaja tekee varmistaakseen melurajasuositusten tiukan noudattamisen.

Naapurusto on tästä tietenkin mielissään, mutta tapa, jolla peruutukset tehtiin vaikuttaa ympäri maailmaa. Jalkapallojoukkueen sivuilla ilmoitetaan useamman tapahtuman siirtyvät ensi vuoden puolelle, mutta yhden suurimmista tapahtumista kerrottiin olevan kokonaan peruttu.

(kuva: Shutterstock)

Konserttijärjestäjä vaatii joukkueelta virallista anteeksipyyntöä

Peruttu tapahtuma on eteläkorealainen megakonsertti KBS Music Bank. Kyseisiä konsertteja on järjestetty ympäri maailmaa jo viimeisen 15 vuoden ajan. Madridissa järjestettävässä tapahtumassa oli määrä esiintyä kahdeksan eri K-pop-ryhmää lokakuun 12. päivänä. The Korea Herald uutisoi, että tapahtumaan oli saapumassa 33 000 fania jopa 87 maasta.

Syyskuun 19. päivä konsertin järjestäjä KBS teki tiukan ulostulon siitä, miten Real Madrid on hoitanut suunnitelmien muutokset. Heidän mukaansa maailmankuulu jalkapallojoukkue ei ole ottanut heihin yhteyttä peruutukseen liittyen. Tapahtuman eteläkorealaiset järjestäjät sekä Espanjassa toimivat yhteistyökumppanit kertovat, että saivat lukea peruutuksesta uutisista. Tällä hetkellä tapahtuma on poistettu kokonaan Real Madridin tapahtumakalenterista.

Sekava tilanne aiheuttaa ymmärrettävästi monissa hämmennystä. Sosiaalinen media kiehuu tällä hetkellä, kun tapahtumaan osallistuvat fanit yrittävät selvittää mitä tuleva pitää sisällään. Päällimmäisenä tietenkin on kysymys siitä, kuka korvaa kymmenien tuhansien ihmisten ostamat lento- ja konserttiliput? KBS Music Bankilla on tästä selvä näkemys.

”Vaadimme Real Madridia kantamaan täyden eettisen ja taloudellisen vastuun tapahtumaan osallistuville faneille sekä artisteille”, järjestäjä sanoo tiedotteessaan.

Tämän lisäksi he vaativat virallista selvitystä peruutuksesta sekä anteeksipyyntöä niin järjestäjille kuin tapahtumaan lipun ostaneille. KBS Music Bank kertoo olevansa valmis neuvottelemaan vaihtoehtoisista järjestelyistä paikallisten toimijoiden kanssa.

Samaan aikaan kun järjestäjä yrittää vedota Real Madridiin ja selvittää tapahtuman kohtaloa, fanit eivät ole jääneet toimettomaksi. Lipun ostaneet keräävät parhaillaan nimi nettiadressiin. Vetoomus oli kerännyt syyskuun 19. päivään mennessä yli 11 000 allekirjoitusta. Vetoomuksessa vaaditaan tapahtuman toteutumista alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti.

Bernabéun stadion on käynyt läpi jo monen moista remonttia. Kiinteistön remontointiin ja kehittämiseen on uponnut jo yli 1 biljoona euroa. Näihin kuluihin on kuulunut muun muassa hallin katon uusiminen. Stadionin seuraavista toimista ei ole tarkkaa tietoa. Myös KBS Music Bankin toteutuminen on edelleen epävarmaa.

Lue myös: Iron Maiden Suomeen ensi kesänä: "Tarjoamme faneille once in a lifetime -livekokemuksen"

Lue myös: Iskelmä Gaalan ensimmäiset esiintyjät julki - mukana muun muassa Jenni Vartiainen ja Portion Boys

Lähteet: The Athletics, The Korea Herald, KBS Music Bank, Real Madrid

Kilpailut

Uusimmat