Kuva: Shutterstock

Taloyhtiön putkitukon syy olikin marsu - Isännöintiliitto oikoo yleisiä harhaluuloja viemäreistä

24.09.2024 10:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Asunnon viemäreitä pidetään virheellisesti mustina aukkoina.

Vessanpyttyyn humpsahtaa helposti niin ruoantähteet, hiukset, vanulaput kuin topsipuikot. Tämä on kuitenkin virheellinen toimintatapa, muistuttaa Isännöintiliitto. 

– Moni taloyhtiöasukas ajattelee virheellisesti, että asunnon viemäreihin voi kaataa lähes kaiken, joka vain sattuu menemään viemäristä tai pöntöstä alas, sanoo Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva tiedotteessa.

Kaikki, mitä viemäreihin laitetaan, tulee myöhemmin vastaan taloyhtiön putkistossa tai viimeistään jätevedenpuhdistamolla. Myös nesteistä koituu ongelmia, sillä esimerkiksi vessanpönttöön kaadetut keitontähteet sisältävät usein rasvaa, joka jähmettyy putkistoon. 

40 vuotta isännöitsijänä toiminut, hiljattain eläkkeelle jäänyt, Mauri Niemelä kertoo tiedotteessa törmänneensä taloyhtiön putkitukkoihin useamman kerran. Putkisto ei välttämättä mene heti tukkoon sinne kuulumattomista asioista, mutta niiden kertyessä "yksi asia johtaa toiseen ja tukos syntyy". 

Niemelän mukaan putkitukkojen syy on aina lopulta selvinnyt. 

– Onhan tässä tullut törmättyä yhteen, jos toiseenkin asiaan, kun näitä tukosten syitä on selvitetty ja putkia avattu. Varmasti mieleenpainuvimmat, mitä syyksi on sitten paljastunut, ovat olleet hopeinen kermakko, jääkiekkomailan pätkä, ämpärillinen perunoita ja marsu, Niemelä kertoo.

Lue myös: Testissä 7 eri suomalaisbrändin treenitrikoot – kolme nappivalintaa, joista yksiä ei tee mieli riisua jalasta ollenkaan

Lue myös: Oletko jo maistanut tätä erinomaista ruokasientä? Voi hyödyntää jopa kokonaisina sienipihveinä

Lue myös: Yksi Pohjolan uhanalaisimmista pesimälinnuista lepäilee jälleen Suomessa

Lähde: Isännöintiliitto

Kilpailut

Uusimmat