Kuva: Shutterstock

Helsinki kruunattiin maailman kestävimmäksi matkailukohteeksi

17.10.2024 13:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Vertailussa on mukana yli sata vastuullisuuteen panostavaa kaupunkia eri puolilta maailmaa.

Helsinki sijoittui kärkisijalle kansainvälisessä matkailukohteiden kestävyyttä mittaavassa Global Destination Sustainability -indeksissä.

GDS -indeksi arvioi kestävyyttä neljässä kategoriassa. Niissä mitataan ympäristöllistä suoriutumista, toimittajaketjuja, matkailukohteiden johtamista ja sosiaalista kestävyyttä.

– Valinta maailman kestävimmäksi matkailukohteeksi on osoitus pitkäjänteisestä työstä, jota Helsingissä on tehty. Helsinki kehittää ja kasvattaa matkailua kestävästi yhdessä matkailutoimijoiden ja kaupunkilaisten kanssa. Nyt saavuttamamme ensimmäinen sija on merkki siitä, että olemme oikealla tiellä, kertoo Helsingin pormestari Juhana Vartiainen Helsingin kaupungin tiedotteessa. 

Vertailussa on mukana yli sata vastuullisuuteen panostavaa kaupunkia eri puolilta maailmaa. Helsinki saavutti ykkössijan matkailukohteen johtamisessa, yritysten sitoutumisessa ja kaupunkitasoisessa ympäristöön liittyvässä kehittämisessä sekä toisen sijan sosiaalisessa suoriutumisessa.

– Maailman kestävimmälle matkailukohteelle on jatkossa varmasti yhä enemmän kysyntää, toteaa Helsingin kaupungin matkailupäällikkö Nina Vesterinen.

Helsinki on aiemminkin menestynyt kestävyysindeksissä hyvin. Vuonna 2023 sijoitus oli neljäs.  Helsingin kaupunkistrategiassa on asetettu tavoite olla kestävin ja älykkäin matkailukohde. GDS -indeksin kärkipaikkaa tavoiteltiin viimeistään vuodelle 2025. 

Lue myös: Lähisuhdeväkivalta voi koskettaa ketä tahansa – tässä 6 auttavaa tukipalvelua

Lue myös: Helsingin poliisin uudistettu valvontakonsepti tuotti tulosta ja saa jatkoa

Lue myös: Korkeasaaren amurintiikerit "virittäytyvät syystunnelmiin" 227 kilogrammaa painava möhkäle seuranaan

Lähde: Helsingin kaupunki

Kilpailut

Uusimmat