Kierrätä joulunajan rasvajäte oikein - katso, mitä ei missään nimessä saa tehdä
Joulu lähestyy, ja niin myös useassa kodissa joulukinkun osto. Suomalaiset syövät joka joulu noin seitsemän miljoonaa kiloa kinkkua.
Kuten tiedämme, kinkun valmistuksesta syntyy suuri määrä rasvajätettä kotitalouksiin. Kinkun paiston lisäksi rasvaa syntyy myös kasvisten sekä kalan paistamisesta.
Vaikka rasvan kaataminen viemäriin voisi tuntua helpolta kikalta, ei sitä kannatta kuitenkaan tehdä. Viemäritukosten syy on nimittäin yleensä juuri rasvatukos. Kun rasva kaadetaan viemäriin, se jähmettyy ja muodostaa rasvatukoksen. Viemäreihin tukkeutunut rasva aiheuttaa myös hajuongelmia ja voi täten houkutella rottia.
Tästä syystä rasva on syytä kierrättää oikein. Paras tapa tähän on hyödyntää tyhjää ja puhdistettua maitopurkkia, johon rasva kaadetaan. Tölkki tulee sulkea tiiviisti, esimerkiksi teipillä. Tämän jälkeen se heitetään biojätteeseen.
Lue myös: Posti muistuttaa päivämääristä, jolloin joulupaketit ja -kirjeet on viimeistään lähetettävä
Lue myös: Tämä on summa, jonka suomalainen keskimäärin käyttää jouluun - katso, miten se jakautuu
Lue myös: 10 aineetonta joululahjaideaa, jotka jäävät lahjan saajan mieleen
Lähde: Oulu