Eläin, jonka liian ystävällinen luonne ajaa sukupuuttoon - ja muut harvinaiset uhanalaiset lajit

24.07.2015 22:15 - Mika Parikka

Oletko kuullut sellaisista eläimistä, kuin aksolotli, pöllöpapukaija tai kuplahylje? Imgur listasi uhanalaisia ja harvinaisia eläimiä, joista osa on varmasti sellaisia, joita et ole nähnyt. 

Maailman todella kirjavassa eläinkannassa on harmittavan paljon eläimiä, jotka tulevat kuolemaan sukupuuttoon vielä meidän elinaikanamme. Imguriin tehty kuvakollaasi sisältää 20 eläinlajia, jotka ovat jo nyt äärimmäisen harvinaisia, tai tulevat olemaan tulevaisuudessa. 

Syynä on usein ihminen, mutta myös tiettyjen eläinlajien ominaispiirreet, kuten lihavuus tai luonteenpiirteet.

Listalta löytyy esimerkiksi lyhythäntäkenguru, joka on vaarassa oman ystävällisyytensä vuoksi. Lyhythäntäkengurut (kuvassa yllä ja alla) paitsi näyttävät koko ajan hymyilevän, myös lähestyvät muun muassa dingoja ja kettuja, sillä ne luulevat saavansa uusia ystäviä. Yleensä ne tulevat kuitenkin syödyksi.

Kakapot ovat papukaijoja, jotka ovat todella uhanalaisia. Ne ovat helppo saalis oikeastaan kaikille saalistajille, sillä ne ovat liian lihavia. Kakapot ovatkin ainoita papukaijoja, jotka eivät pysty lentämään.

Partakorppikotkat ovat yksi Euroopan harvinaisimmista petolinnuista. Linnun on pelätty ennen vanhaan kaappaavan kylistä lampaita ja pieniä lapsia, ja siksi se tuhottiin melkein sukupuuttoon. 

Katso koko kuvasarja upeista eläimistä alta:

20 Animals that are likely to become extinct before you die

Lähde: Imgur

Kilpailut

Uusimmat