Suunnittelitko kokeilevasi uusinta avokado-villitystä? Mieti kaksi kertaa
Avokadojen hyviä rasvoja on kehuttu jo hyvän tovin. Avokado onkin löytänyt tiensä suomalaisten ruokakoreihin ja lautasille. Uusimman villityksen mukaan terveellisin ainesosa löytyisi kuitenkin avokadon kovasta sisuksesta, suuresta siemenestä, joka yleensä heitetään pois kuorien kanssa.
Facebookissa on maaliskuun ajan levinnyt video, jolla ohjeistetaan, miten avokadon kivi saadaan kovuudestaan huolimatta hyötykäyttöön. Lopputuloksena on puuterimaista massaa, jota terveystietoiset voivat lisätä esimerkiksi smoothieen.
Videota on katsottu Facebookissa jo yli 26 miljoonaa kertaa.
Onko kyseessä siis todella uusi, aiemmin roskana pidetty superruoka, jota meidän kaikkien tulisi kokeilla? Asiantuntijan mukaan ei.
- Minulla on epäilykseni siemenen syömisestä, ravitsemusasiantuntija Cyntia Sass kertoo.
Sass ei suoralta kädeltä tyrmää villitystä, mutta kehottaa miettimään kaksi kertaa, kannattaako kaikkea kokeilla.
- Vaikka siementen hyödyllisistä yhdistelmistä on hieman tutkimustietoa, ei kiven vaikutuksia elimistössä ole vielä tutkittu. Hyödyt ja haitat eivät siis ole täysin tiedossa, Sass muistuttaa.
Lue myös: Suomalaisasiantuntija paljastaa yleisimmän ruokaan liittyvän virheen - sorrutko sinä?
Lähde: Health