Kuva: Fotolia

Milloin ylennyksestä kannattaa kieltäytyä? 5 merkkiä

02.07.2016 18:15 - Senja Rapila

Vaikka ylennys saattaisikin kuulostaa hyvältä paperilla, ei se välttämättä tuo suurta taloudellista voittoa.

Oletko joskus haaveillut ylennyksestä työssäsi? Oletko saanut pomoltasi työtarjouksen, jota harkitset? Ylennyksen vastaanottamista on syytä harkita, mikäli jokin näistä kohdista osuu ja uppoaa sinuun:

1. Uusi tehtävänantosi ei vastaa sitä, mihin haluaisit tähdätä tulevaisuudessa.

Kun olet vaihtamassa työtehtäviä, on tärkeää olla itselleen rehellinen. Mitä haluat tulevaisuudelta, missä työtehtävissä haluat oikeasti olla? Jos sinulle tarjotut työtehtävät eivät auta sinua etenemään urallasi halutulla tavalla, voi olla aika harkita muita vaihtoehtoja. Jokainen ylennys ei ole oikea sinulle.

2. Työ ei sovi sinulle henkilökohtaisten syiden vuoksi.

Siinä ei ole mitään väärää, jos haluat kieltäytyä sinulle tarjotusta ylennyksestä esimerkiksi eettisien syiden vuoksi.

Harkitse tarkkaan onko sinusta tarjottuun työhön, juttele siitä vaikka luottamuksellisen ihmisen kanssa. Erottele epävarmuuden tunteet oikeista huolista, jotka koskevat tarjottua pestiä.

3. Sivusuuntainen muutos kuulostaa järkevämmältä vaihtoehdolta.

Askel eteenpäin uralla ei tarvitse aina ylennystä, vaan se voi myös tapahtua työtehtävien muutoksella tai työpaikan vaihtamisella. Voit saada tärkeää työkokemusta vaihtamalla viereiselle osastolle, joten ylennys ei aina ole paikallaan.

Jos haluat uusiin työtehtäviin, listaa asiat, jotka uusi tehtävä antaisi sinulle ja miksi se olisi parempi vaihtoehto kuin nykyinen työsi.

4. Työstä ei saa kohtuullista palkkaa.

Vaikka ylennykset voivatkin kuulostaa hyvältä paperilla, eivät ne aina ole sitä käytännössä. Runsaat työtunnit ja pieni palkankorotus eivät välttämättä kohtaa toisiaan, jolloin saatat huomata viettäväsi viikonloput töissä ja saavasi pelkästään muutaman satasen lisää palkkaa kuukaudessa. Onko tämä sitä, mitä lopulta halusit?

Jos löydät itsesi tästä tilanteesta, yritä neuvotella itsellesi parempia luontaisetuja tai hieman korkeampaa palkkaa. Jos työtarjous ei ole taloudellisesti kannattava tai tuo sinulle merkittävää työkokemusta, kannattaa se sivuuttaa.

5. Uskot, että virassa on tuomittu epäonnistumaan.

Miltei jokaisella yrityksellä on yksi virka, jossa työntekijä vaihtuu nopeammin kuin ruoka jääkaapissa. Uusi työntekijä tulee taloon, ei onnistu tehtävissään ja lähtee nopeasti. Jos saat työtarjouksen tämänkaltaiseen työtehtävään, voi olla aika harkita vastausta ja miettiä, mikä muilla meni pieleen.

Juttele pomosi kanssa tarjotusta työstä, sen vaatimuksista ja kompastuskivistä, jotka ovat siinä menestymisen tiellä. Jos ette löydä yhteisymmärrystä asiasta, kannattaa tarjous jättää väliin.

Lähde: Time

Lue myös: 10 ammattia, joissa todennäköisimmin päätyy sänkyyn työkaverin kanssa!

Lue myös: 8 myyttiä kutsumusammatista murrettu: "Työ ei ole aina helppoa"

Kilpailut

Uusimmat