Ruokabloggaajan resepti: Trendikäs sushiherkku kerää kehuja illanvietoissa
Valmista trendikästä sushiburrittoa vaikkapa ystäväsi, kultasi tai sisaruksesi kanssa! Lähde opettelemaan sushiherkun salat Liemessä-blogin kirjoittajan Jenni Häyrisen opastuksella.
Sushiburritto
4 rullaa / 4 hlö
Tarvitset:
4 merileväarkkia
Sushiriisi:
250 g sushiriisiä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
Täytteet:
1 porkkana
pala kurkkua
1 kypsä avokado
sriracha-chilikastiketta
soijaa
säilöttyä inkivääriä
vihreää salaattia
tuoretta minttua
tuoretta korianteria
8 siivua graavilohta
Wasabimajoneesi:
1 dl maustamatonta majoneesia
1-2 tl wasabijauhetta (tai wasabitahnaa)
(1-2 tl vettä)
seesaminsiemeniä koristeluun
sushimatto (voidaan kääriä myös käsin)
Ohjeet:
1) Keitä ja huuhtele riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita keskenään riisiviinietikka, sokeri ja suola ja sekoita riisin joukkoon. Anna riisin jäähtyä.
2) Valmista wasabimajoneesi sekoittamalla wasabijauhe majoneesin joukkoon. Lisää tarvittaessa hieman vettä, jotta majoneesi on juoksevampaa. Sekoita hyvin ja siirrä jääkaappiin tekeytymään.
3) Leikkaa porkkana ja kurkku ohuiksi suikaleiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja siivuta.
4) Levitä riisiä tasainen kerros merileväarkin päälle. Pirskottele päälle soijaa. Asettele päälle täytteet. Kääri rullalle ja nauti!
Kenelle tämä ruoka sopii, Jenni?
"Sushin ja meksikolaisen keittiön ystäville vaikka lounaaksi tai illanviettoon."
Kuinka helppoa valmistus on asteikolla 1-5?
"Sanoisin kolme monivaiheisuuden takia. Sushista tuttuja tuoreita aineksia kääritään yhdeksi jättimäiseksi ja rapsakaksi sushiburritoksi. Tämä ruoka on kyllä helppo valmistaa, kun seuraa reseptiä ja ohjeita. Vaikea ainakaan täysin epäonnistua!"
Miksi itse ihastuit tähän ruokaan?
"Japanilainen keittiö ja perinteisen sushin valmistaminen on vähän ryppyotsaista puuhaa. Sushiburrito on leikittelevämpi ja sen sisään voi oikeastaan laittaa ihan mitä tahansa haluaa. Kokeile mangoa, chipotle-majoneesia, korianteria, kanaa, kalaa, lihaa, tofua, guacamolea, nachoja, pikkelöityjä vihanneksia tai munakasta. Ruoanlaitto saa olla hauskaa!"
Inspiroidu lisää ruoanlaitosta Jenni Häyrisen Liemessä-blogissa!