Oletko sinäkin sulattanut pakastetun ruoan "väärin?"
Moni meistä luottaa jääkaapin voimaan pakastetun ruoan sulattamisessa. Tuote otetaan siis pakkasesta ja annetaan olla esimerkiksi yön yli jääkaapissa, jolloin riski ruokamyrkytykseen on todella pieni.
Norjalaisten elintarvikeasiantuntijoiden mukaan kyseinen tapa on kuitenkin "väärä". Sen sijaan paras tapa sulattamiseen on käyttää vettä.
Kääri siis ruoka tiukasti kelmuun ja aseta se hanan alle. Laske päälle kylmää vettä ja ruoka sulaa hetkessä. Myöskään mikrossa sulattaminen ei kannata, sillä se pilaa lihan lämmittämällä sitä.
- Vaikka tämä on ollut tiedossa asiantuntijoilla jo pitkään, on se monelle vielä uusi juttu, tutkija Susanne Eksted kertoo.
- Ei ole varmuutta siitä, miksi alun perin on ajateltu, että ruoka tulee sulattaa jääkaapissa. Sille ei kuitenkaan ole tieteellistä pohjaa. On totta, että jo sulatettu ruoka tulee säilyttää jääkaapissa, mutta jos ruokaa aikoo käyttää hetimiten, kannattaa se sulattaa nopeasti vesihanan alla, Bjørg Egelandsdal toteaa.
Lue myös: Pohjaton nälkä? 8 ruoka-ainetta, jotka saavat sinut himoitsemaan lisää
Lue myös: Ruoka-aineet, joita hyvinvoivilla ihmisillä on aina kaapissaan - kuulutko joukkoon?
Lähde: Metro