Kuva: Fotolia

Kokeile tänä kesänä jotain uutta - katso miten valmistat friteerattuja voikukkia

20.06.2017 09:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Myös kukkasia voi syödä, halutessaan.

Jos perinteiset makkarat ja pihvit tuntuvat jo liiankin tutuilta, kannattaa tänä kesänä ehkä kokeilla jotain ihan uutta. Yksi varteen otetava vaihtoehto on herkku, jota ei ihan jokaisesta kesäpöydästä löydy.

Makuja-ohjelmassa esiteltiin nimittäin juuri friteerattujen voikukkien ohje. Kyseinen herkku valmistuu käden käänteessä ja vie varmasti kielen mennessään.

Ensin valmistetaan taikina, jonka sekaan kukat sitten heitetään. Kun kukkien päälle on saatu hieman taikinaa, heitetään herkut kuumalle pannulle. Tämän jälkeen niitä friteerataan, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Tarjoile herkulliset kukkaset esimerkiksi maukkaan salaatin kanssa.

Ohjeet voikukkien tekoon löydät alta.

Lue myös: Grillattu bataatti maistuu myös lihansyöjälle - katso resepti maukkaaseen ja nopeaan kesäruokaan

Kilpailut

Uusimmat