Kuva: Fotolia

Niksi, jolla pehmennät voin hetkessä - ota käyttöön jo tänään

29.06.2017 10:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Voin saa pehmeäksi kupin avulla.

Voi sopii loistavasti esimerkiksi tuoreen leivan päälle. Sen lisäksi se on usein olennainen osa leivontaa.

Usein voi on kuitenkin todella kovaa, kun sen ottaa pois jääkaapista. Sen pehmentämiseen voi toki käyttää esimerkiksi mikroa, mutta homma onnistuu myös kupin avulla. Näin voi ei pehmene liikaa, mutta sen levittäminen on helpompaa.

Aluksi otetaan siis kuppi, joka täytetään kuumalla vedellä. Veden annetaan olla kupissa noin parin minuutin ajan, jonka jälkeen vesi kaadetaan pois. Tämän jälkeen kuppi asetetaan voipalan päälle, jossa sitä pidetään 1-2 minuuttia.

Kun kupin sitten nostaa pois voin päältä, on voi pehmentynyt mukavasti ja leivän voiteleminen on huomattavasti helpompaa.

Video-ohjeen voit katsoa alta.

Lue myös: Korvapuusteja kaikille: Kokeile vegaanista tai gluteenitonta versiota

Kilpailut

Uusimmat