Mutakakun voi tehdä myös valkosuklaasta - katso maistuva resepti
Iskelmän juontaja Satu Kotonen on intohimoinen kotileipuri, jonka käsistä syntyvät niin perinteiset pullat kuin herkulliset karjalanpiirakatkin. Nyt kahden lapsen äiti päätti testata, onnistuuko hän versioimaan mutakakun niin, että korvaa perinteisen tumman suklaan valkosuklaalla. Kotonen kehitti oman reseptin käyttäen luovuuttaan apuna.
- Idea tuli ihan omasta päästä. Mietin, että voisiko mutakakku ollakin vaalea! Mietin, mitä siihen laittaisin. Tajusin, että Blå Bandin vaniljakastikeainesta voisi laittaa kakkuun makua tuomaan ja tukemaan rakennetta. Tein kotona koeversion ja se meni maaliin. Laitoin pakkasesta oman pihan mustia viinimarjoja päälle särmää tuomaan, Kotonen kertoo.
- Lapset eivät yleensä tykkää kakuista, mutta tästä tykkäsivät. Vein kakkua töihin ja sielläkin tuli hyvää palautetta. Moni piti kakusta, koska se ei ole liian makea.
Katso valkoisen mutakakun resepti alta.
Valkosuklaa viinimarjakakku
100 g valkosuklaata
50 g voita
2 munaa
1 dl sokeria
½dl jauhoja
3/4 dl Blå Band vaniljakastike jauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
päälle viinimarjoja
Paista kakku 175 asteessa uunissa 30 minuutin ajan. Tarjoile lämpimäisenä!
Iskelmän iltapäivässä kuullaan juontaja Satu Kotosta arkipäivisin klo 14-18.
Lue myös: Satu, 36: "Parisuhteessa on hyvä muistaa, että kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen"