Oliiviöljyä ei tulisi ikinä säilyttää lieden tai uunin läheisyydessä - lue, miksi
Monet tykkäävät säilyttää oliiviöljyä lieden tai uunin läheisyydessä, koska silloin se on kätevästi saatavilla ruuanlaiton lomassa. Tämä on kuitenkin viimeinen paikka, jossa öljyn tulisi olla The Sun -julkaisu uutisoi.
Asiantuntijoiden mukaan juuri uunista tai liedestä hohkaava lämpö, valo sekä ilma ovat kolme oliiviöljyn pahinta vihollista. Etenkin lämpö saa maun muuttumaan radikaalisti. Mausta tulee ensin tunkkainen, jonka jälkeen se muuttuu etikkaiseksi.
Jotta oliiviöljyn maku säilyisi parhaana, sitä tulisi säilyttää viileässä ja pimeässä paikassa. Varmista jokaisen käyttökerran jälkeen, että korkki on tiukasti kiinni, jotta öljyn sekaan ei pääse happea.
Oliiviöljy ei myös säily ikuisia aikoja. Siinä missä viini paranee vanhetessaa, oliiviöljy ei. Avattu pullo tulisi käyttää puolen vuoden kuluessa avaamisesta.
Lue myös: Ruokaöljyjen ABC: Mikä on paras vaihtoehto?
Lähde: The Sun