Valmista herkullista ricotta-juustoa kotona - katso helppo ohje
Ricotta-juusto on italialainen herasta valmistettava tuorejuusto. Vaikka toisin voisi kuvitella, on sen valmistaminen kotioloissa helppoa ja nopeaa. Ohje herkun paljastamiseen kerrotaan MTV:n Samassa liemessä -ohjelmassa.
Kaikki alkaa siitä, että napataan litra homogenoimatonta maitoa, joka kaadetaan kattilaan. Kun maito alkaa olla kiehumispisteessä, mukaan heitetään kolme ruokalusikallista sitruunamehua. Sitruunan happo auttaa juoksettamaan maitoa, mistä taas voidaan valmistaa juustoa.
Tämän jälkeen laitetaan perinteisen siivilän päälle harsokangas tai keittiöpyyhe. Tämän jälkeen seos kaadetaan siivilään. Suurin osa nesteestä valuu itsestään siivilän läpi, mutta kannattaa vielä napata harsokäteen ja puristaa vielä viimeisetkin nesteet pois juustosta.
Tämän jälkeen juusto on valmis nautittavaksi. Uskomattoman helppoa, eikö totta? Ohjeet juuston tekoon voit katsoa myös alla olevalta videolta.
Lue myös: Mikä juusto toimii minkäkin viinin kanssa? Katso lista toimivista makuyhdistelmistä
Lue myös: Hurja väite: Juusto aiheuttaa samanlaista addiktiota kuin kovat huumeet
Lue myös: Kellertävätkö hampaasi? Yhdeksän vinkkiä valkeampaan hymyyn luonnollisesti