Vaihda kinkku kevyempään - herkullinen sitruunakana syntyy helposti
Kanaa on harvassa kodissa tarjolla joulupöydässä ja siksi se onkin mukavaa vaihtelua jouluruokien jälkeen. Kananrinta onkin kevyt ja maistuva eväs, etenkin raikkaalla sitruunavivahteella.
Sitruunakana
400-900 g broilerin rintaleikkeitä
Puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
Puolikas sitruuna ohuina siivuina
40 g voita
3 tl valkosipulimurskaa tai 3 valkosipulin kynttä murskattuna
2 tl rosmariinia hienonnettuna
1. Aseta broilerit uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Muista ottaa kanat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
2. Sekoita lautasella keskenään sitruunankuoriraaste, valkosipulimurska, voi ja rosmariini.
3. Levitä sekoittamasi maustevoi broilerin nahan alle ja lisää nahan alle lopuksi vielä sitruunaviipaleita.
4. Paista kanoja uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoa vaikkapa raikkaan salaatin kanssa.
Lue myös: Joulun ykkösherkku on salmiakkinen Rocky Roads - kokeile helppoa reseptiä