Helppo kahden suklaan kakku ei vaadi paistamista tai liivatteita - kokeile ja rakastu!
Kahden suklaan kakku kuulostaa työläältä jälkiruoalta, mutta todellisuudessa leipomus on erittäin helppo. Vaivaton kakku ei vaadi paistamista tai liivatteita, vaan vaatii valmistumisensa jälkeen ainoastaan muutaman tunnin jääkaapissa. Kyseessä onkin todellinen suklaaunelma, joka koostuu makeasta valkoisesta suklaasta sekä tummemmasta suklaasta ja vie taatusti makeanhimon mennessään.
Kahden suklaan kakku
200 g suklaakeksejä
50 g voita
5 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata
200 g valkoista suklaata
1. Valmista ensin pohja murskaamalla keksit hienoksi muruksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
2. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada keksivoimurska pohjalle. Painele tasaiseksi ja laita odottamaan jääkaappiin.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jaa vaahto puoliksi kahteen eri astiaan.
4. Jaa tuorejuusto puoliksi ja laita 100 grammaa toiseen kermavaahtokulhoon ja loput 100 grammaa toiseen kermavaahtokulhoon.
5. Sulata tumma suklaa kattilassa miedolla lämmöllä ja kaada sulanut suklaa toiseen kermavaahtotuorejuustokulhoon. Sekoita huolellisesti, mutta älä vatkaa.
6. Sulata sitten valkoinen suklaa ja kaada sulanut suklaa toiseen kermavaahtotuorejuustokulhoon, jossa ei ole vielä suklaata joukossa. Sekoita huolellisesti, mutta älä vatkaa.
7. Ota jääkaapista irtopohjavuoka ja kaada sen pohjalle valkosuklaatäyte kulhosta.
8. Kaada sitten valkosuklaapohjan päälle toisesta kulhosta tummasuklaatäyte. Älä sekoita, vaan anna niiden olla eri kerroksina.
9. Pingota vuoan päälle vaikkapa muovikelmua ja laita takaisin jääkaappiin. Anna jähmettyä ainakin muutama tunti.
10. Irrota vuoka, koristele kakku ja tarjoile!
Lue myös: Vähähiilihydraattinen juustokakku kerää kehuja - kokeile ja ihastu!