Mailis Penttilän helppo Dumle-kakku vie kielen mennessään - nappaa herkullinen ohje talteen
Olet ehkä kokeillut erilaisia juustokakkuja ja viime vuosien pääsiäishittiä Kinder-kakkua. Koko Suomi leipoo -ohjelmastakin tuttu leipojakaunotar Mailis Penttilä kertoo nyt, kuinka syntyy herkullinen ja helppo Dumlekakku. Uunia ei tarvita, vaan kakku hyytyy parissa tunnissa jääkaapissa.
Tarvitset:
125 g Digestive-keksejä
200 g Dumle-suklaalevy
75 g voita
250 g mascarponejuustoa
4 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
Päälle:
1,5 dl kuohukermaa
2 kpl Dumle Snacks-patukkaa
kinuskikastiketta
Tee näin:
Hienonna keksit joko käsin tai tehosekoittimessa. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Painale keksiseos reunavuokaan (halkaisija noin 18 cm). Vuoan voi halutessaan vuorata vielä reunakalvolla.
Lisää kulhoon mascarpone ja kuohukerma. Vaahdota kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sulatettu valkosuklaa ja hienonnettu Dumle-suklaa. Nostele täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.
Tasoita tarvittaessa hyytyneen kakun pinnat. Koristele valmis kakku kermavaahdolla, suklaalla ja kinuskikastikkeella.
Tästä pääset Mailiksen blogiin.
Lue myös: Nainen jakoi videon 9 ruokaniksistä, jotka mullistavat ruuanlaiton - oletko jo kokeillut?
Lue myös: Ei kun nyt siis ihan oikeasti! Kokeilkaa tätä jälkkäriä, en ole ikinä syönyt mitään näin hyvää!