"Ihan sairasta!" - Arttu Lindemanin suklaakakku huumasi tubetähden makunystyrät, katso resepti!
Tubettaja ja artisti Arttu Lindeman, 23, osaa taikoa keittiössä herkkuja.
Lindeman kuvasi viikon ajan arkeaan, johon kuului myös suklaakakun leipominen. Kakun leipomiseen sometähti oli varustautunut ostamalla pyörivän kakkualustan, kertakäyttöisen kakkualustan, palettilastan, kakkuleikkurin ja säilytyskuvun.
Sacherkakkua muistuttava leipomus vaati monia työvaiheita, mutta lopputulos oli maittava ainakin, jos on uskominen Lindemanin tyytyväistä ilmettä ja tubettaja Jaakko Parkkalin, 24, "ihan sairasta" -huudahdusta.
Lindemanin suklaakakkuun tarvitset:
Pohja
viisi kananmunaa
150 g tummaa leivontasuklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria
Täyte
200 g tummaa suklaata
50 g voita
kaksi kananmunaa
ripaus suolaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
aprikoosihilloa
Kuorrute
200 g tummaa suklaata
50 g voita
1,5 dl kuohukermaa
Aloita pohjan tekemisellä. Pistä uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jos käytät mikroa, varo, ettei suklaa pala. Vatkaa voi ja fariinisokeri sähkövatkaimella. Lisää sula sulkaa joukkoon ja jatka vatkaamista. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa, minkä jälkeen sekoita ne suklaisen massan sekaan. Erottele kananmunista keltuaiset ja vatkaa valkuaisista vispilällä vaahto. Lisää ja sekoita vaahto muun kakkutaikinan joukkoon.
Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja kaada seos siihen. Ilmakulpat saa pois taikinasta kevyesti tipauttamalla vuoan pöytää vasten. Paista kakkupohjaa uunin alatasolla 40-50 minuuttia.
Pohjan paistuessa aloita suklaakuorrutteen valmistus. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää joukkoon voi. Erota erilliseen kulhoon kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaisista vaahto, lisää sokeri ja kuohukerma ja jatka vatkaamista. Sekoita sulan suklaaseoksen sekaan keltuaiset ja kääntele se valkuaisvaahdosta, sokerista ja kermasta koostuvan massan joukkoon. Anna suklaatäytteen jäähtyä jääkaapissa yhdestä kolmeen tuntia.
Kun kakkupohja on valmis, siirrä se jäähtymään. Kun täyte on saanut tarpeeksi levätä jääkaapissa ja kakkupohja jäähtyä, leikkaa kakku kolmeen osaan. Levitä aprikoosihilloa pohjakerroksen päälle ja lisää suklaatäytettä. Toista sama muissa kerroksissa paitsi päällimmäisessä kerroksessa. Kakun päälle lisää pelkästään aprikoosihilloa. Kääri kakun ympärille tuorekelmua ja pistä kakku asettumaan jääkaappiin 30-60 minuutin ajaksi.
Tälla aikaa tee kuorrute. Sulata suklaa kerman kanssa ja lisää joukkoon voi. Anna hetken jäähtyä ja kuorruta kakku. Nauti!
Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.
Lue myös: Rakastu syntisen hyvään Geisha-suklaakakkuun - katso resepti
Lue myös: Kuuden ainesosan "taikakakku" syntyy ilman maitoa, munaa ja voita: 'Et voi epäonnistua'