Mausteniksi, jolla vähennät myös ruokahävikkiä - sopii sinulle, joka rakastat chiliä
Kokki Jamies Oliver, 45, vinkkaa loistavasta mausteniksistä, joka helpottaa ruokien maustamista ja vähentää samalla tehokkaasti ruokahävikkiä.
Oliverin mukaan chiliä voi ja kannattaa pakastaa. Jos siis kaupasta ostetut tai itse kasvatetut chilit alkavat näyttää siltä, että ne ovat kohta parhaat päivänsä nähneet, heitä ne roskiksen sijaan pakkaseen.
Pakkasesta chili on helppo ottaa ja raastaa mukaan maustamaan ruokia, kuten pastoja, kastikkeita tai vaikka marinadia.
- Pakkasesta otettu ja raastettu chilipöly on täydellinen maustaja ruoille ja marinadeille. Parasta on, että sitä voi ripotella myös valmiiden ruokien, kuten pastojen ja liha- ja kalaruokien pinnalle, Oliver toteaa.
Miehen Facebook-päivitys aiheesta on kerännyt suuren suosion. Kommentteja on tullut toista tuhatta ja tykkäyksiä tuhansia.
"Miten nokkela idea. Otan tämän heti käyttöön."
"Kiitos tästä vinkistä. Tämä tuli tarpeeseen."
"Ei enää ruokahävikkiä chileistä. Kiitos Jamie."
Lue myös: Gordon Ramsayn kananmunavinkki sai somessa ilahtuneen vastaanoton - oliko sinulle tuttu juttu?
Lue myös: Kaurapuuro juustolla ja mausteilla höystettynä: Chrissy Teigenin aamupalaohje sekoitti somen
Lue myös: Kolmen raaka-aineen suklaakakku vie kielen mennessään - helppoa ja maistuvaa
Lähde: Daily Star