Juustoherkku istuu joulupöytään mainiosti - katso yksinkertainen ohje
Jouluna suomalaisten ruokapöydät täyttyvät tutuista herkuista. On kinkkua, maksalaatikkoa, perunalaatikkoa ja rosollia.
Perinteet ovat toki ihania ja niitä kannattaa vaalia. Siitä huolimatta joulupöytäänkin kannattaa toisinaan tuoda jotain uutta. Yksi hyvä vaihtoehto, joka ilostuttaa myös kasvissyöjää, on Olga Temosen jakama brie-juustoherkku.
- Kun brie-juustoa lämmittää uunissa, se muuttuu sisältä hieman juoksevaksi. Sitä kannattaa nauttia esimerkiksi viikuna- tai kirsikkahillon kanssa. Joulupöytään herkku istuu loistavasti, sillä se on todella hyvä makupari esimerkiksi lanttulaatikolle, Olgan joulu -kirjan julkaissut Temonen tuumaa.
- Se on myös kasvissyöjälle loistava vaihtoehto. Se korvaa kinkun, koska se on riittävän tuhti.
Tämän lisäksi Temonen suosittelee kokeilemaan mielipiteitä jakavaa ruusukaalia.
- Ruusukaalit siis lähes käräytetään ja sekaan laitetaan granaattiomenaa. Se on hyvä lisuke, joka sopii todella hyvin jouluruokien kanssa.
Lue myös: Naisen paasaus vegaanisesta juustosta nousi nettihitiksi - vegaanit vastasivat nerokkaasti
Juttu julkaistu alun perin 9.12.2016.