Kuva: Shutterstock

Tiedätkö mitä eroa on vaniljasokerilla ja vanilliinisokerilla?

11.08.2024 16:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Sokerit eroavat maultaan ja ainesosiltaan.

Monen kotileipurin kuivakaapista löytyy sekä vaniljasokeria että vanilliinisokeria. Mutta mikä niiden ero oikeastaan on? Molempien tuotteiden tarkoitus on tuoda leipomuksiin ihanaa vaniljaista makua, mutta tuotteet eroavat kuitenkin maultaan ja ainesosiltaan.

Näin ne eroavat toisistaan

Vaniljasokerissa käytetään aitoa jauhettua vaniljatankoa. Vaniljasokerin tunnistaa myös tummista hippusista, joita valkoisen sokerin seasta pilkistää. Aitoa vaniljaa sisältävän vaniljasokerin maku on yleensä pehmeä ja makea. Tuote on myös vanilliinisokeria kalliimpaa aidon vaniljan vuoksi.

Vanilliinisokerin vaniljan maku puolestaan ei ole peräisin aidosta vaniljasta, vaan tuote sisältää ainoastaan keinotekoisesti valmistettua aromia. Vanilliinisokerista ei siis lyödy myöskään tummia hippusia. Vanilliinisokerin maku on myös hieman terävämpi kuin vaniljasokerin. 

Vaikka tuotteet eroavat sekä maultaan että ainesosiltaan, voi niitä kuitenkin käyttää leivontaan samassa suhteessa. Vaniljasokeria kannattaa kuitenkin käyttää mieluummin etenkin silloin, kun on leipomassa erityisen vaniljaista herkkua.

Lue myös: Tiedätkö, mitä eroa on mandariinilla, satsumalla ja klementiinillä?

Lue myös: Älä haksahda kantarellimetsällä - näistä merkeistä tunnistat keltavahveroa muistuttavan valevahveron

Lue myös: Tiedätkö miten usein vesipullo olisi syytä vaihtaa uuteen?

Lähde: Myllyn Paras, Valio, Anna

Kilpailut

Uusimmat