Leivosviettelys tuulihattu - takuuvarma resepti kotileipurille

14.05.2013 12:15 - Heli Thoren

Ilmavat tuulihatut maistuvat kevään juhlissa. Leivos muuntautuu kahvipöytään helposti niin suolaiseksi kuin makeaksikin.

Tuulihatut

40 kpl


3 dl vettä

150 g voita

3 dl vehnäjauhoja

3 munaa


1. Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää jauhot sekoitellen. Anna seoksen kiehua, ja vatkaa taikinaa samalla voimakkaasti puuhaarukalla. Taikina on valmis, kun se on tasaista, kiiltävää ja irtoaa kattilan pohjasta.

2. Nosta kattila levyltä. Jäähdytä seos ja lisää munat yksitellen. Vatkaa koko ajan voimakkaasti, kunnes seos on täysin tasaista.

3. Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita ja nostele pellille leivinpaperin päälle. Jos haluat konditoriakelpoisia tuulihattuja, voit myös käyttää pursotinta.

Täytevinkkejä:

- Suolaisiin tuulihattuihin hyvä pohja syntyy kermaviilistä tai ranskankermasta. Katkaravut, kunkku, lohi, feta... ovat hyviä täytevaihtoehtoja. Sekoita kermaviilin joukkoon ainekset ja mausta makusi mukaan. Täytä juuri ennen esillepanoa.

- Makeiden tuulihattujen pohjana toimii hyvin esimerkiksi maustetut rahkat tai rahkan ja kerman seos. Lisää joukkoon hedelmäpaloja, marjoja tai vaikka suklaata raastettuna.

Kilpailut

Uusimmat