Perjantairesepti: Viikonloppuaamun herkku - banaani-hunajapannukakut
Muussattu banaani tekee amerikkalaistyyppisistä pannukakuista täyteläisiä ja maukkaita.
Banaani-hunajapannukakut
noin 25 pientä pannukakkua tai 15 suurempaa
3 munaa
3 rkl juoksevaa hunajaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2,5 dl kevytmaitoa
2 dl kermaviiliä
50 g voita sulatettuna
1 banaani
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maitoa ja jauhoja taikinaan vuorotellen. Valuta hunaja mukaan ja sekoita.
3. Muussaa banaani ja sekoita se taikinaan. Lisää sulatettu voi ja kermaviili. Sekoita pannaritaikina tasaiseksi.
4. Anna taikinan turvota noin 20 minuuttia ennen paistamista. Paista pannukakut esimerkiksi blini- tai lettupannulla voin kanssa. Nauti kakut banaaniviipaleiden ja vaahterasiirapin kanssa. Jos haluat herkutella, vispaa kermaa kylkeen.