Ranskalainen sitruuna-marenkipiiras maistuu pääsiäispöydässä
Raikas piiras saa pinnalleen rapean marenkihunnun.
Ranskalainen sitruuna-marenkipiiras
Piirakkataikina:
80 g voita
0,5 dl tomusokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
ripaus suolaa
Sitruunatäyte:
2 sitruunaa
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 kananmunan keltuaista
100 g voita
Marenki:
2 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
1. Aloita valmistamalla piirakkataikina:
Nypi voi, vehnäjauhot ja sokeri sormin sekaisin. Lisää kananmuna ja sekoita käsin tasaiseksi. Painele 24 cm:n piirasvuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin noin puoleksi tunniksi odottamaan. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista pohjaa siellä noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
2. Valmista täyte:
Raasta siruunoiden kuoret ja purista mehu kattilaan. Lisää sokeri ja kananmunat. Sekoita kunnes seos paksunee. Lisää kuumaan seokseen vielä voi hyvin sekoittaen. Jäähdytä. Kaada täyte pohjan päälle.
3. Valmista marenki:
Vatkaa voimakkaasti valkuaiset kovaksi vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa kulhossa. Lisää sokeri hiljalleen koko ajan vatkaten. Kun vaahto on kovaa ja kiiltävää, pursota se piiraan päälle. Jos haluat huolettomamman ilmeen, voit myös lusikoida sen piiraan päälle. Paista piirasta 250 asteessa sen verran, että marenki saa vähän väriä. 5 - 10 minuuttia riittää.
Jos pääsiäisen herkuttelun jälkeen tulee tunne, että haluat keventää ruokavaliotasi, näillä jälkkäreillä se onnistuu. Lue ohjeet täällä.