Tuplasuklaakeksi tyydyttää vaativammankin makeannälän

17.05.2014 15:15 - Heli Thoren

Pähkinät ja valkosuklaahiput tekevät rapeista pikkuleivistä vastustamattomia.

Tuplasuklaakeksit

noin 12 - 15 kpl


150 g voita

2 dl sokeria

2 tl vaniliasokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

100 g taloussuklaata

100 g valkosuklaata

1 dl hasselpähkinöitä


1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää toisiinsa sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Vatkaa vielä muna joukkoon.

2. Sulata taloussuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää taikinaan. Murustele valkosuklaa veitsellä ja lisää. Voit jättää palat reilun kokoisiksi. Lisää lopuksi pähkinät. Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Nosta taikinasta kahdella lusikalla leivinpaperille nokareita. Paista 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Koristele halutessa jäähtyneet keksit sulalla suklaalla ja tomusokerilla.

Kilpailut

Uusimmat