Perjantairesepti Herbamarelta: Olgan täytetyt tomaatit
Täytetyt tomaatit
1 1/2 dl Vogelin täysjyväriisiä
1 dl kuivattuja suppilovahveroita (tai muita sieniä)
6 tomaattia
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
voita paistamiseen
pippuria myllystä
ripaus Herbamare yrttisuolaa
pieni nippu tuoretta basilikaa
150 g juustoraastetta
1. Keitä riisit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Laita suppilovahverot kylmään veteen likoamaan.
3. Leikkaa tomaateista hatut pois ja koverra tomaattien sisukset pois pikkulusikalla. Siirrä tomaatit sivuun odottamaan. Pilko tomaattien sisukset ja hatut pieniksi.
4. Valuta sienet kuiviksi ja paista niitä voissa paistinpannulla hetki. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli sekä mausteet. Lisää lopuksi riisi sekä 100 g juustoraastetta.
5. Täytä tomaatit sieniseoksella ja kuorruta ne lopulla juustoraasteella.
Paista 220 asteisessa uunissa 10 - 12 minuuttia tai kunnes juuston pinta on kauniin ruskea.
Katso video tomaattien valmistuksesta: