Perjantairesepti Herbamarelta: Raikas riisisalaatti
Raikas riisisalaatti
8-10 dl vettä
2 dl Vogel luomutäysjyväriisiä
2 Herbamare-kasvisliemitiivistekuutiota
15-20 sokeriherneenpalkoa
5-10 retiisiä
100 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
yhden sitruunan puristettu mehu
½ dl oliiviöljyä
Herbamare-yrttisuolaa maun mukaan
persiljaa koristeluun
1. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon luomutäysjyväriisi. Murenna joukkoon Herbamare-kasvisliemitiivistekuutiot. Anna hautua hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen.
2. Leikkaa sokeriherneenpalot ja retiisit ohuiksi suikaleiksi. Puolita tai lohko kirsikka- tai miniluumutomaatit. Purista joukkoon sitruunamehu.
3. Lisää ainekset kypsään, jäähtyneeseen riisiin ja sekoita joukkoon oliiviöljy. Mausta ripauksella Herbamare-yrttisuolaa. Silppua sekaan persiljaa.
Katso video salaatin valmistuksesta: