Feta-pinaattipiirakka on illanistujaisten klassikkoherkku - katso resepti
Feta-pinaattipiirakka
(24 cm piirakkavuoka)
Pohja:
200 g vehnäjauhoja
100 g voita
2-4 rkl vettä
Täyte:
150 g pakastepinaattia
200 g fetaa
2 kananmunaa
1 dl kermaa
1 dl maitoa
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
Pinnalle:
kirsikkatomaatteja
juustoraastetta
1. Valmista pohja: Pilko voi paloiksi, anna sen pehmetä huoneenlämmössä. Kaada kulhoon vehnäjauhot ja voikuutiot, nypi murumaiseksi. Sekoita joukkoon vettä, jotta saat aikaan taikinan. Painele voideltuun piirakkavuokaan reunoja myöten. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat piirakan täytteen.
2. Laita kulhoon sulanut pinaatti, kananmunat, kerma, maito, valkosipulimurska ja mausteet. Sekoita kaikki ainekset keskenään haarukalla.
3. Pilko fetat kuutioiksi ja laita piirakan pohjalle. Kaada päälle täyteseos.
4. Ripottele piirakan pinnalle juustoraastetta. Puolita kirsikkatomaatit ja asettele ne piirakan päälle.
5. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia, kunnes täyte on hieman hyytynyt piirakan keskeltä. Muista, että piirakka hyytyy lisää jäähtyessään! Lopullinen paistoaika riippuu uunisi tehosta.
Huom! Feta-pinaattipiirakka on parhaimmillaan, kun annat sen vetäytyä viileässä paikassa yön yli.
Kokeile myös kevyttä vesimeloni-fetasalaattia!