Unohda voi ja suola – grillatun maissin voi maustaa myös perunalastuilla
Maissi löytää tiensä yhä useampaan grilliin tänäkin kesänä. Delish-sivusto listaa kuusi erilaista maustamisvaihtoehtoa, joita kannattaa kokeilla esimerkiksi juhannuksena.
Pekonia ja pestoa
Maissin voi kuorruttaa ennen grillausta esimerkiksi pekonilla. Näin liharuokien nimeen vannovat miespuoliset juhlijatkin saattavat innostua maissista. Yhteen maissiin kannattaa varata kaksi tai kolme pekonisuikaletta. Maissit voi sulkea grillauksen ajaksi myös folion sisään.
Toinen vaihtoehto on maustaa grillattu maissi pestolla ja parmesaanilla. Pestohan saa ruoan kuin ruoan maistumaan paremmalta. Peston öljyisyys ja parmesaanin suolaisuus ja vahva maku sopivat maissin kanssa hyvin yhteen.
Perunalastukuorrutus
Parmesaanin lisäksi myös fetajuusto toimii maissien kanssa. Grillattu maissi maistuu vieläkin paremmalta, kun fetan kaveriksi sujauttaa maissin päälle Ceasar-salaattikastiketta. Maissin päälle kannattaa kokeilla myös majoneesia.
Maissin päälle sopii myös esimeriksi kanan siipipaloille tarkoitettu mausteseos ja kaveriksi voi sujauttaa nokareen voita. Myös tavallinen barbeque-mausteseos toimii maissin kanssa. Delish-sivusto on myös selvittänyt, että perunalastut sopivat grillatun maissin ja barbeque-kastikkeen kanssa hyvin yhteen.
Lue myös: Grillaa terveellisesti - ohjeet, joilla hedelmät muuntuvat grilliherkuiksi
Lähde: Delish