Haastaja vappumunkeille? Tämän vuoden juttuna ovat jäätelöllä täytetyt munkkikupit
Mitä jos leipoisit erilaisia munkkeja vapuksi? Jäätelöllä täytetyt munkkikupit vievät kielen mennessään. Alla olevalla reseptillä loihdit kahdeksan munkkijädeä! Reseptin alta pääset katsomaan leivonnan eri vaiheet vielä ohjevideosta.
Tarvitset:
60 grammaa voita
2 ruokalusikallista ruskeaa sokeria
½ teelusikkalista suolaa
2,5 desiä vettä
2,5 desiä jauhoja
1 teelusikallinen vaniljauutetta
4 kananmunaa
Rypsiöljyä paistamiseen
Metallinen muffinssivuoka
(Pursotinpusseja)
Ohjeet:
1) Sekoita voi, ruskea sokeri, suola ja vesi keskenään ja kiehauta.
2) Sekoita nopeasti jauhot joukkoon. Sekoita, kunnes seos muuttuu kiinteäksi taikinaksi ja ota pois liedeltä.
3) Anna taikinan jäähtyä viisi minuuttia.
4) Kippaa vaniljauute taikinaan, riko joukkoon yksi kananmuna ja vaivaa tasaiseksi. Lisää loput kananmunat koko ajan sekoittaen taikinaa. Anna tekeytyä viisi minuuttia.
5) Käännä muffinssivuoka ylösalaisin ja voitele ruokaöljyllä.
6) Pistä taikinaa pursotinpusseihin ja pursota sitä jokaisen muffinssikupin ympärille niin, että vuoka on yhä ylösalaisin. Jos sinulla ei ole pursotinpusseja, levitä taikina tasaisesti kuppien ympärille.
7) Pistä muffinssivuoka pakastimeen ja ota pois, kunnes taikina on jähmettynyt.
8) Irrota jähmettynyt taikina varovasti veitsellä. Upota kupin muotoinen taikina kattilaan, jossa on kuumaa rypsiöljyä. Taikinan pitäisi ruskisti kauniisti noin minuutissa.
9) Pyöritä ”munkkikuppi” sokerissa.
10) Täytä kuppi jäätelöllä ja viimeistele esimerkiksi suklaa- ja nougat-kastikkeella. Nauti heti kuumana!
Lue myös: Herkulliset proteiinibrowniet sulavat suussa - eivätkä sisällä lainkaan rasvaa!