Omena-mantelipiiras on syksyn ehdoton herkku
Omena-mantelipiiras
150 g voita
1 dl sokeria
1 dl tomusokeria
2 kanamunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
3 omenaa
Kuorrutus:
50 g voita
0,5 dl sokeria
2 rkl kermaa
2 dl manetlilastuja
1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa koko ajan.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka ja painele taikina sinne.
3. Kuori ja omenat ja leikkaa ne paloiksi. Painele omenapalat taikinaan. Voit tehdä paloista pienempia tai suurempia makusi mukaan.
4. Kypsennä kakkua 175 asteessa noin puoli tuntia uunin alatasossa. Lisää uunin lämpötilaa 200 asteeseen.
3. Sulata kuorrutuksen voi ja sekoita kaikki ainekset voin joukkoon. Levitä täyte kakun päälle ja jatka kypsentämistä vielä noin kymmenen minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Toinen syksyn suosikki on Sienipiiras. Sen reseptin löydät täältä.