Perjantairesepti: Ruotsalaisten suosikkipiiras saa makunsa täyteläisestä juustosta

07.11.2014 11:15 - Heli Thoren

Västerbottenspaj on klassikkoherkku, joka kelpaa jopa naapurimaan kruunupäiden pöytään. Helppo piiras on maistuva vierasvara tai kevyt päivällinen vaikka vihreän salaatin kera.

Västerbottenspaj


Pohja:

125 g voita

3 dl vehnäjauhoja

2 rkl vettä


Täyte:

4 dl raastettua juustoa (esimerkiksi Västerbottens-juustoa, voit myös sekoittaa juustolaatuja - esimerkiksi feta sopii myös piiraaseen halutessa)

3 kananmunaa

2 dl maitoa

1 dl kermaa

suolaa maun mukaan (noin 0,5 tl)


1. Valmista taikina: Nypi vehnäjauhot voin sekaan. Lisää vesi. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina sinne (noin 24 cm:n kokoinen vuoka on hyvä). Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

2. Valmista täyte: Riko kulhossa kananmunien rakenne. Raasta / pilko juusto. Lisää joukkoon. Lisää maito, kerma ja suola. Sekoita ja kaada pohjan päälle. Paista uunin keskitasolla noin 25 - 30 minuuttia. Anna piiraan vetäytyä hetki. Koristele piiras halutessasi tuoreilla yrteillä ja tarjoa se vihreän salaatin kera.


Kaipaatko vielä jäkiruokaa? Leivo ihania murokeksejä, resepti täällä.

Kilpailut

Uusimmat