Perjantairesepti: Ruotsalaisten suosikkipiiras saa makunsa täyteläisestä juustosta
Västerbottenspaj
Pohja:
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
Täyte:
4 dl raastettua juustoa (esimerkiksi Västerbottens-juustoa, voit myös sekoittaa juustolaatuja - esimerkiksi feta sopii myös piiraaseen halutessa)
3 kananmunaa
2 dl maitoa
1 dl kermaa
suolaa maun mukaan (noin 0,5 tl)
1. Valmista taikina: Nypi vehnäjauhot voin sekaan. Lisää vesi. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina sinne (noin 24 cm:n kokoinen vuoka on hyvä). Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
2. Valmista täyte: Riko kulhossa kananmunien rakenne. Raasta / pilko juusto. Lisää joukkoon. Lisää maito, kerma ja suola. Sekoita ja kaada pohjan päälle. Paista uunin keskitasolla noin 25 - 30 minuuttia. Anna piiraan vetäytyä hetki. Koristele piiras halutessasi tuoreilla yrteillä ja tarjoa se vihreän salaatin kera.
Kaipaatko vielä jäkiruokaa? Leivo ihania murokeksejä, resepti täällä.