Tänään on leipomispäivä: Pyöräytä herkulliset murokeksit
Murokeksit
200 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa niin kauan, että vaahto on vaaleaa ja ilmavaa.
2. Lisää sitten joukkoon jauhot ja sekoita niin kauan, että taikina on murumaista.
3. Leivo taikinasta halutun muotoisia pikkuleipiä pöydällä. Helpoin on, kun pyörität taikinasta pötkön ja leikkaat siitä paloja. Voit ripotella keksien päälle esimerkiksi mantelirouhetta tai sokeria.
4. Paista pikkuleipiä uunissa 175 asteessa 8 - 10 minuuttia, kunnes keksit saavat vähän väriä. Anna jäähtyä ja nauti. Keksit säilyvät hyvin ilmatiiiviissä purkissa huoneenlämmössä.
Kaipaatko jotakin suolaista? Leivo helpot sienimuffinit, ohje täällä.
Kilpailut
Uusimmat
Yle: Ähtärin pandojen muutto takaisin Kiinaan on alkanut
Naimisiinmenon suosio on romahtanut
Helsinki saa uuden festivaalin: "Syntyi tekijöidensä intohimosta musiikkiin, ruokaan ja juomaan"
Ensimmäiset ison uudistuksen kokeneet verokortit saapuvat huomenna: 'Uskomme, että parannus on mieluinen'
Tukesilta vakava varoitus kuplahallien lumikuormariskistä - jo kaksi romahdusta pienen ajan sisällä
Näytä lisää