Tänään on leipomispäivä: Pyöräytä herkulliset murokeksit
Murokeksit
200 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa niin kauan, että vaahto on vaaleaa ja ilmavaa.
2. Lisää sitten joukkoon jauhot ja sekoita niin kauan, että taikina on murumaista.
3. Leivo taikinasta halutun muotoisia pikkuleipiä pöydällä. Helpoin on, kun pyörität taikinasta pötkön ja leikkaat siitä paloja. Voit ripotella keksien päälle esimerkiksi mantelirouhetta tai sokeria.
4. Paista pikkuleipiä uunissa 175 asteessa 8 - 10 minuuttia, kunnes keksit saavat vähän väriä. Anna jäähtyä ja nauti. Keksit säilyvät hyvin ilmatiiiviissä purkissa huoneenlämmössä.
Kaipaatko jotakin suolaista? Leivo helpot sienimuffinit, ohje täällä.
Kilpailut
Uusimmat
Suomalainen makeisyritys valittiin maailman parhaaksi lakritsin valmistajaksi
Yksi maa jättäytyy pois Euroviisuista: "Päätös ei ollut helppo"
Heliövaara ja Patten etenivät uransa ensimmäistä kertaa neljän parhaan parin joukkoon Australian avoimissa
Norjalaiselta mediakonserni irtisanoo 13 prosenttia työvoimastaan
Roihuvuoren kirsikkapuiston puut kokivat kovan kolauksen hoitovirheen vuoksi: "Tämä on todella surullinen uutinen"
Näytä lisää