Kuva: Shutterstock

Tuhopolttajat iskivät Ranskan junaliikenteeseen juuri ennen olympialaisia - täysi kaaos

26.07.2024 13:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Ongelman korjaaminen voi viedä koko viikonlopun.

Tänään käynnistyvien Pariisin olympialaisten alku on ollut kivinen. Heti aamusta maan junaverkosto meni täysin sekaisin tahallisena pidetyn vandalismin vuoksi.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että tuhopolttajat ovat sytyttäneet tulipaloja useilla eri raiteilla, mikä on häirinnyt junaliikennettä huomattavasti. Erityisesti ongelmasta ovat kärsineet pitkän matkan nopeat junat. Tekijästä ei vielä ole tietoa. 

Useat linjat Pariisista pohjoiseen, itään ja länteen ovat katkenneet, sillä tuhopolttoja on sytytetty raiteilla Pariisin ja Lillen, Bordeaux'n ja Strasbourgin kaupunkien välillä. Pariisista Marseilleen vievällä radallakin oli tuhopolton yritys, joka kuitenkin ehdittiin estää. Tuhopolttajat onnistuivat vaurioittamaan raiteiden opastinjärjestelmiä, minkä vuoksi koko liikenne on ajautunut kaaokseen. Tuhopolttoja pidetään suunniteltuna sabotaasina. 

Junayhtiö SNCF kehotti kaikkia matkustajiaan lykkäämään matkaansa. Ongelmaa yritetään korjata, mutta junayhtiö uskoo ongelmien liikennöinnissä jatkuvan ainakin viikonlopun yli. Junayhtiön mukaan vaikutukset näkyvät jopa noin 800 000 ihmisen matkanteossa.

Lue myös: Presidentti Stubb vierailee olympialaisissa

Lue myös: Myös vuoden 2030 olympialaiset menossa Ranskalle

Lähteet: ReutersCNN, The Guardian, CNBC

Kilpailut

Uusimmat