Kuva: Shutterstock

Sheinin, Temun ja AliExpressin tuotteista löydettiin korkeita pitoisuuksia myrkkyjä

14.08.2024 12:15 - Nina Turunen / niina.turunen@bauermedia.fi

Etelä-Korean viranomaiset ovat havainneet poikkeuksellisen korkeita pitoisuuksia myrkyllisiä aineita verkkokauppajättien tuotteista.

Etelä-Korean viranomaiset ovat havainneet poikkeuksellisen korkeita pitoisuuksia myrkyllisiä aineita verkkokauppajättien Sheinin, Temun ja AliExpressin tuotteista, kertoo Channel News Asia.

Kiinalaisten verkkokauppajättien räjähdysmainen kasvu on johtanut niiden turvallisuusstandardien ja liiketoimintakäytäntöjen lisääntyneeseen valvontaan niin Euroopan unionissa kuin muuallakin maailmassa. Etelä-Koreassa viranomaiset ovat suorittaneet jopa viikottaisia tarkastuksia verkkoalustojen myymille tuotteille.

Viimeisimmässä tarkastuksessa testattiin yli 140 Sheinin, AliExpressin ja Temun tuotetta ja havaittiin, etteivät useat tuotteet täyttäneet lakisääteisiä standardeja. 

Testattujen tuotteiden joukossa oli muun muassa Sheinin kenkiä, joiden havaittiin sisältävän huomattavan suuria määriä ftalaatteja - yksi pari ylitti jopa 229 kertaa laillisen pitoisuusrajan. Kyseessä on muovin joustavoittamiseen käytetty kemikaali.

Lisäksi yritysten tuotteista havaittiin kodinrakennustuotteissa käytettyä formaldehydia, dioksaania, metanolia ja lyijyä.

Etelä-Korean hallinnon lausunnossa kerrotaan, että viranomaiset ovat pyytäneet myrkyllisten tuotteiden poistamista myynnistä.

Lue myös: Suomalaisjuontaja löysi repustaan piilotetun ominaisuuden - löytyykö omastasi?

Lue myös: Mitä leveämpi hymy, sitä enemmän pisteitä - Japanissa kaupan henkilökuntaa koulutetaan tekoälyllä

Lähde: Channel News Asia

Kilpailut

Uusimmat