Kuva: Rebekka Silvennoinen

Testissä 7 eri suomalaisbrändin treenitrikoot – kolme nappivalintaa, joista yksiä ei tee mieli riisua jalasta ollenkaan

15.09.2024 18:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Etsitkö täydellisiä treenitrikoita, jotka kestävät kovaa käyttöä ja tarjoavat samalla mukavuutta? Testasimme suomalaisbrändien treenitrikoita perusteellisesti neljän kuukauden ajan, jotta löysimme aidosti parhaat.

Jokaisen treenaajan painajainen on ostaa kalliit treenitrikoot, jotka tuntuvat kaupassa täydellisiltä, mutta jo kuukausien käytön jälkeen venähtävät ja menettävät muotonsa. Suuri summa rahaa kului hukkaan vain huomataksesi, ettei trikoot kestäneet aidosti kulutusta. 

Tästä syystä päätimme tehdä perusteellisen testin seitsemälle suomalaisbrändin treenitrikoolle. 

Testiin valikoitui suomalaisbrändien mustia trikoita korkeahkolla vyötäröllä. Trikoita testattiin neljän kuukauden ajan. Tänä aikana trikoot olivat kovassa käytössä: juoksua, hikoilua, kovaa treeniä ja tiuhaa pesua. 

Testauskriteereinä käytettiin seuraavia seikkoja: Miten trikoot kestivät kovaa käyttöä ja toistuvaa pesua? Tuntuivatko trikoot hyviltä päällä ja istuivatko ne hyvin? Tarviko trikoita kiskoa ylös kesken treenin? Sopivatko trikoot niin kuntosalille, HIIT-treeneihin kuin juoksuun? Trikoilta odotettiin napakkuutta, mutta ne eivät saaneet puristaa epämiellyttävästi. 

Kaikkien seitsemän testissä olleen trikoon taso oli kiitettävä. Yksistäkään ei näkynyt läpi kyykätessä eikä suurempia miinuksia ollut. Taso oli kova, joten testissä pienet yksityskohdat ratkaisivat pistesijat. 

On syytä huomioida, että testaus tehtiin kuvissa näkyvän vartalotyypin mukaan. Vartalotyyppi vaikuttaa siihen, miltä trikoot tuntuvat ja miten ne istuvat. Testin tuloksista voi kuitenkin ottaa osviittaa eri vartalotyypistä huolimatta. 

Kattava arviointi paljasti, mitkä trikoot eivät vain kestäneet kulutusta, vaan myös tarjosivat parhaan mukavuuden ja toiminnallisuuden. Testissä kolme trikoota nousi selvästi kärkeen, mutta yhden kruunaasimme voittajaksi – näitä trikoita ei tee mieli riisua jalasta ollenkaan!

GYMNATION, HIGH-WAIST TRAINING TIGHTS, 95 €

+ Oikein napakka materiaali! Trikoot pysyvät hyvin paikoillaan kovemmassakin treeneissä, mutta eivät silti purista. Vyötärökaitale on leveä ja napakka, mutta mukava, ja sen "paine" tulee tasaisesti koko vyötärön alueelle. Plussaa verkkosivujen helppolukuisista kokotaulukoista ja kuvista. 

- Kokotaulukon mukaan oikea koko kohdallani oli joko XS tai S. S-koko oli kuitenkin oikea eli näiden trikoiden kohdalla valitsisin kahden koon välitä suuremman. Trikoiden lahkeissa saisi olla hieman enemmän pituutta. Haarovälistä trikoita joutui välillä kiskomaan alemmas. 

Koko: S

Lopputulema: Nämä trikoot nappasivat testissä 2. sijan! Toimivat monipuolisessa treenissä ja pysyvät hyvin päällä. Valitsisin erityisesti rajuihin rymytreeneihin, joissa esimerkiksi tanko aiheuttaa hankausta reisien kohdalle.

Gymnation (kuva: Rebekka Silvennoinen)

NÉPRA, TERRA TIGHTS, 95 €

+ Napakka istuvuus ja hyvä leikkaus. Sopivan mittaset lahkeet. Materiaali toimii monipuoliseen treeniin, hengittävä. 

- Trikoissa on kuminauha vyötärön takaosassa. Vyötärökaitale kuminauhan kera ei istunut vartalotyypilleni ja siksi trikoot puristivat päällä. Vyötärökaitaleen "paineen" toivoisi tulevan tasaisemmin koko vyötärölle. 

Koko: XS

Lopputulema: Testin 5. sija. Oikein hyvät, toimivat ja tarkoituksenmukaiset trikoot, mutta valitettavasti vyötärökaitale puristi. Jos trikoot puristavat, ei treenistä tule mitää, joten siksi sija 5. 

Népra (kuva: Rebekka Silvennoinen)

NOPAIN SPORTSWEAR, SUPERIOR URHEILUTRIKOOT, 108 €

+ Oikein napakka materiaali. Lahkeissa sopiva pituus. Hauskoja avaintaskuja vyötärökaitaleella ja puhelimelle reiden sivussa. Kun trikoot pukee päälle, pysyvät ne paikallaan treenin alusta loppuun saakka. Näitä ei tarvitse kiskoa ylös edes juostessa. Vyötärökaitale erittäin tukeva.

- Vartalomallilleni vyötärökaitale olisi saanut tulla muutaman sentin ylemmäs. Nyt kaitale jäi vähän liian alas, jolloin puristuksen tunne tulee hieman liikaa yhteen kohtaan. Haarovälistä trikoita joutui välillä kiskomaan alemmas.

Koko: S

Lopputulema: Testissä 4. sija. Nämä trikoot löysivät useimmiten päälle juoksulenkeille. Napakka ja laadukkaan oloinen materiaali. Näitä saa kiskoa voimalla ylle, mutta asetuttuaan pysyvät hyvin paikoillaan. Huomioitavaa, että trikoiden sivussa on "verkkomainen" materiaali, josta näkyy läpi.

NoPain Sportswear (kuva: Rebekka Silvennoinen)

REBORN FITWEAR, TREENITRIKOOT, RECYCLED, 89 €

+ Erittäin korkeasta vyötäröstä plussaa. Trikoissa etuosan leikkaus on onnistunut eli trikoita ei tarvitse kiskoa pois haarovälistä. Materiaali on mukavan pehmeää ja takaosan leikkaus nätti. 

- Näitä trikoita en valitsisi kovaan treeniin. Materiaali ei ole kovin napakkaa, joten trikoita joutuu esimerkiksi juoksussa kiskomaan ylöspäin. Neljän kuukauden aikana materiaali on antanut testin trikoista eniten periksi. Valitettavasti myös toinen lahje kiertyy käytössä eli lieneekö kangas leikattu hieman vinoon langansuuntaan nähden. Lahkeisiin toivoisi hieman pituutta. 

Koko: S

Lopputulema: Testissä 7. sija. Mukavat trikoot oleiluun, mutta kovaan treeniin en näitä ottaisi. Materiaali antanut jo sen verran periksi, että välillä trikoita pitää kiskoa takaisin ylöspäin. Oleiluun erittäin mukavat trikoot ja malli moitteeton. 

Reborn Fitwear (kuva: Rebekka Silvennoinen)

SAME GOAL CLOTHING, ORGINAL TRIKOO, 69,90 €

+ Erityistä plussaa trikoiden haaraosan onnistuneesta leikkauksesta eli trikoot eivät mene haaroväliin. Näissä trikoissa oli testin pisimmät lahkeet, jotka jäivät kuitenkin sopivasti nilkan kohdalle valumatta siitä alaspäin. 

- Materiaali on antanut jo millin periksi eli todella väljää kokoa ei kannata valita. Kokotaulukon mukaan oikea koko olisi ollut joko XXS tai XS. Istuvuuden kannalta parempi koko oli XS eli suurempi koko. Pesumerkintöjen painatus irronnut pesussa, mutta ohjeet kuitenkin näkyvät vielä haaleasti kankaassa. 

Koko: XS

Lopputulema: Nämä trikoot nappasivat testissä 1. sijan! Nämä trikoot tekee mieli pukea jokaiseen treeniin päälle sekä vapaa-ajalle. Monipuoliset ja toimivat trikoot. Ei moitteita. 

Same Goal Clothing (kuva: Rebekka Silvennoinen)

BULKKINEN, PRIME SHAPE, 59,90 €

+ Testin jämäkin materiaali! Näissä trikoissa materiaali on paksu ja erittäin jämäkkä. Kesäkuumalla liian paksut, mutta muuten materiaali miellytti. Erittäin korkeasta vyötäröstä plussaa, koska näiden kanssa voi pukea lyhyemmänkin topin ilman navan vilkkumista. 

- Trikoissa on pakaroita korostava rypytys takaosassa. Rypytys on makuasia, mutta tässä testissä siitä rapsahti miinusta, koska esimerkiksi juoksussa ei se tunnu mukavalta pakaroiden välissä. 

Koko: XS

Lopputulema: Nämä trikoot nappasivat testissä 3. sijan! Nämä trikoot nappaisin erityisesti mukaan salitreeniin. Trikoiden haaraosassa onnistunut leikkaus eli trikoot eivät mene haaroväliin vaikka kuinka pomppisi. 

Bulkkinen (kuva: Rebekka Silvennoinen)

FRESHLY SPORTSWEAR, CORE TIGHTS, 69,90 €

+ Istuvat hyvin ja tuntuvat mukavilta päällä. Kaunis leikkaus. 

- Trikoot eivät ole parhaat mahdolliset kovaan treeniin. Materiaali on mukavaa päällä, mutta ei kovin napakkaa. "Pehmeähkö" materiaali ei kestä esimerkiksi levytangon hankausta. Trikoissa rypytys takaosassa, joka toki on näyttävä, mutta ei myöskään kovaan treeniin ja esimerkiksi juoksuun paras vaihtoehto. 

Koko: S

Lopputulema: Testissä 6. sija. Oikein moitteettomat ja mukavat trikoot, mutta tämän testin kriteereillä jäivät häntäpäähän. En valitsisi kovaan treeniin enkä juoksuun. Istuvat kauniisti ja sopivat oleiluun ja kevyisiin treeneihin. 

Freshly Sportswear (kuva: Rebekka Silvennoinen)

Jos video ei näy, katso se täältä.

Lue myös: Testissä 14 erilaista kasvoille tarkoitettua aurinkosuojaa - kaksi nappasi täydet pisteet, mutta yksi oli ylitse muiden

Lue myös: Testasimme kesän uutuusjäätelöt - 4 vei kielen mennessään, mutta yksi nousi lopulta ylitse muiden

Lue myös: Alkoholittomat siiderit testissä, yksi nousi ylitse muiden: "Tässä maistuu kesä"

Kilpailut

Uusimmat