Mikael Gabriel vakavana: "Tiedän nyt, miltä tuntuu olla pelinappula"
Nyt Mikael Gabriel ei enää tarvitse mentoreita, vaan roolit ovat vaihtuneet. X Factorissa hän itse asettuu valmentajan rooliin jakamaan saamiaan oppeja aloittaville artisteille.
- Omien mentioreitteni suhteen voisi sanoa, että poika on lentänyt pesästään. Olen ottanut heiltä saamani opetuksen ja yritän jakaa sitä eteenpäin uudelle sukupolvelle.
- Niin sen pitää mennäkin: Isältä pojalle ja pojalta lapsille, MG pohtii.
Mikä on tärkein yksittäinen oppi, minkä haluat antaa X Factor -kisaajille ja muille aloittaville artisteille?
- Varokaa tätä alaa!, Mikael vastaa heti.
- Tämä on hullu ja epäreilu ala. Se on pahimmillaan masentava ja sielua syövä, hän jatkaa.
Mikael Gabriel viittaa puheillaan viime vuoteen. Hän kuuli viime keväänä, että Nelosen radiokanavat laittoivat hänen musiikkinsa boikottiin siksi, että hän oli suostunut mukaan X Factor -ohjelmaan, joka on kilpailevan MTV3-kanavan ohjelma. Vuosi oli raskas Mikaelille, koska hän vaikeni boikotista puoli vuotta, mutta lopulta ei enää jaksanut vaan kirjoitti aiheesta julkisesti marraskuussa. Lue kirjoitus täältä.
Avautumisesta seurasi kohu, joka päättyi vasta kun Mikael Gabriel ja Nelosen edustajat istuivat samaan pöytään ja tekivät sovinnon. Sovinnon yksityiskohdista ei ole puhuttu julkisesti, mutta ainakaan Mikael Gabrielin kaksi viimeisintä singleä Pimeyteen ja Suvi Teräsniskan kanssa tehty Samase eivät ole soineet kertaakaan Nelosen radiokanavilla.
Mikael kertoo, että tämä tapahtumasarja on muistuttanut hänelle, miten alalla on kaksi täysin erilaista puolta.
- Musiikin tekeminenhän on edelleen ihan maailman parasta. Taiteen tekeminen on kivointa mitä tiedän ja eniten vapauttavaa, mitä tiedän.
- Mutta sitten on kaikki tämä byrokratia... Liike-elämässäkin tuo puoli on kivempaa kuin musa-alalla. Jos olet artisti, niin ihmiset yrittävät pitää sua pelinappulana, ja viimeiset puoli vuotta ovat todellakin näyttäneet, mitä se tarkoittaa minunkin kohdallani. Nyt tiedän, miltä tuntuu olla se pelinappula.
- Mitä isommaksi sä tulet, niin sitä enemmän myös se pelinappuluus kasvaa. Mitä tärkeämpi olet eri yhtiöille, levy-yhtiöille, tv-kanaville ja radioille, sitä enemmän sulla on valtaa. Mutta samaan aikaan sitä enemmän ne kaikki yrittävät käyttää sitä sun valtaa omaksi hyväkseen. Se on tämän alan todella negatiivinen puoli.
Mikael haluaisi voida keskittyä keskittyä musiikin tekemiseen ilman, että hän joutuu osaksi kabinettipeliä.
- Hyvin usein noista asioista on vielä päättämässä henkilöitä, jotka eivät tiedä tästä alasta yhtään mitään. Tämä ala kaipaa enemmän ihmisiä, jotka tietävät musiikista ja oikeasti rakastavat taidetta.
(juttu jatkuu seuraavalla sivulla)
Jatka lukemista