Kuva: AOP

Coldplay rikkoi ennätyksiä

01.08.2024 07:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Coldplay nähtiin Suomessa viimeisen kerran eilen.

Englantilainen, vuonna 1997 perustettu Coldplay hemmotteli suomalaisia saapuessaan ensimmäistä kertaa esiintymään Suomeen. Yhtye soitti kaikkiaan neljä loppuunmyytyä keikkaa Helsingin Olympiastadionilla ja rikkoi samalla ennätyksiä, kerrotaan tiedotteessa. 

Kaikkiaan Colpdlay keräsi keikoilleen yli 178 000 ihmistä. Määrä on suurin yksittäisen artistin tai bändin Suomen vierailun lipunmyynti. Ennätyksellinen oli toki myös keikkojen määrä. Aiemmin Olympiastadionilla on nähty korkeinkaan kaksi saman kiertueen keikkaa.

Yhtye aloitti Music Of The Spheres -maailmankiertueensa maaliskuussa 2022. Menestyskiertue on saanut ylistäviä arvioita sekä faneilta että kriitikoilta, ja se on kerännyt tunnustuksia kuten Favourite Touring Artist vuoden 2022 American Music Awardsissa ja Tour of The Year vuoden 2023 iHeartRadio Awardsissa.

Menestyskiertueen esiintymiset Suomessa näkyivät myös vahvasti sosiaalisessa mediassa, joka oli useana päivänä täynnä yhtyeen näyttävän keikan kuvia ja videoita. Myös yhtye itse jakoi Instagram-tilillään fiiliksiään viimeiseltä Suomen-keikaltaan. Julkaisun näet alta. Jos se ei näy, löydät sen myös täältä

Lue myös: Coldplayn keikoilla erikoisratkaisuja - tavoitteena yhtyeen ympäristöystävällisin maailmankiertue

Kilpailut

Uusimmat