Kuva: Shutterstock

'Olemme tehneet sydäntäsärkevän päätöksen' - Aerosmith lopettaa keikkailun

05.08.2024 08:15 - Nina Turunen / niina.turunen@bauermedia.fi

Legendaarinen rock-yhtye lopettaa keikkailun.

Yhdysvaltalainen rock-yhtye Aerosmith on ilmoittanut lopettavansa keikkailun. Päätöksen myötä yhtye peruuttaa myös loput Peace Out -jäähyväiskiertueensa keikat. Aerosmith ilmoitti päätöksestään viime perjantaina sosiaalisessa mediassa. 

Aerosmithin pääsolisti Steven Tyler, 76, on kärsinyt viime vuodesta lähtien äänivammasta.

"Kuten tiedätte, Stevenin ääni on vailla vertaansa. Hän on työskennellyt kuukausia väsymättä saadakseen äänensä sinne, missä se oli ennen loukkaantumistaan", yhtye kertoo.

"Olemme nähneet hänen kamppailevan huolimatta siitä, että hänellä on paras lääkintätiimi rinnallaan. Valitettavasti on selvää, että täydellinen toipuminen hänen äänivammastaan ei ole mahdollista. Olemme tehneet sydäntäsärkevän ja vaikean, mutta välttämättömän päätöksen vetäytyä keikkalavoilta."

Voit katsoa julkaisun alta. Jos julkaisu ei näy, näet sen tästä.

Yhtye aloitti Peace Out -jäähyväiskiertueensa toukokuussa 2023. He ehtivät soittamaan vain kolme keikkaa ennen kuin joutuivat siirtämään muita esiintymispäiviä Tylerin saatua äänivamman. Huhtikuussa julkaistiin uudet keikkapäivämäärät, joiden mukaan kiertueen oli määrä jatkua syyskuussa. 

Kiertueen peruutuksen myötä yhden historian suosituimman rock-yhtyeen kiertueura tulee päätökseen. Aerosmith on vuosien varrella myynyt yli 150 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat  muun muassa Dream OnI Don’t Want to Miss a ThingWalk This Way.

"Elettiin vuotta 1970, kun inspiraation kipinästä tuli Aerosmith. Kiitos teidän, sininen armeijamme, tuo kipinä syttyi liekkeihin ja on palanut yli viiden vuosikymmenen ajan. Jotkut teistä ovat olleet matkassamme alusta alkaen ja teidän ansiosta teimme rock 'n' roll historiaa, yhtye kirjoittaa julkaisussa."

Aerosmithin peruutettujen keikkojen liput tullaan automaattisesti hyvittämään kaikille lipun ostaneille.

Lue myös: Miten hyvin tunnet 1970-luvun rock-musiikin? Kymmenen kysymystä, joilla testaat tietämyksesi

Lue myös: Legendaarisen rock-bändin tarinasta elokuva

Lähde: Rolling Stones

Kilpailut

Uusimmat