Kuva: Tero Ahonen

Nyt se on varmaa, Ultra Bra palaa - luvassa stadionkeikka ja uutta musiikkia yli 20 vuoden jälkeen

05.09.2024 11:05 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Ultra Bra nousee lavalle Helsingin Olympiastadionilla 23. elokuuta 2025.

Pitkin viikkoa suomalaiset ovat spekuloineet takavuosien suurbändi Ultra Bran palusta. Pontta huhuille ovat antaneet muun muassa Helsingissä bongatut keltasadetakkiset pyöräilijät. Nyt huhut on vahvistettu todeksi, sillä Ultra Braa todellakin palaa.

Yhtye aikoo julkaista uutta musiikkia 20 vuoden jälkeen.

Perjantaina 6. syyskuuta julkaistaan Samuli Putron sanoittama Aarre ja ensi viikon perjantaina 13. syyskuuta Ronja Salmen sanoittama Toivo. Molemmat kappaleet ovat Kerkko Koskisen säveltämiä. 

- Ultra Bra on ollut meille jäsenille hyvin merkittävä bändi ja halusimme vielä nähdä mitä meistä irtoaa. Ajattelin että yleisölle olisi jännittävää saada kuultavaksi uusia Ultra Bra -kappaleita vuosikymmenten tauon jälkeen, Koskinen sanoo.   

- Kun menimme studioon, emme kukaan vielä oikein tienneet mitä odottaa. Vuosien jälkeenkin bändi alkoi kuitenkin soida yhdessä tavalla, joka tuntuu erityislaatuiselta. Joltain mitä ei haluaisi aivan vielä kadottaa, sanoo Terhi Kokkonen

Uusien kappaleiden lisäksi luvassa on stadionkeikka, kun yhtye nousee lavalle Olympiastadionilla 23. elokuuta 2025. Liput keikalle tulevat myyntiin 13. syyskuuta klo 10 Lippupisteessä.

Yhtye lopetti toimintansa vuonna 2001. Taukonsa se on katkaissut esiintymällä Pekka Haaviston tukikonsertissa vuonna 2012 sekä vuonna 2017 festarikeikoilla sekä kolmella loppuunmyydyllä areenakonsertilla.

- Vuoden 2017 keikoista jäi hyvät muistot. Emme heti suunnitelleet keikoille jatkoa, mutta iän karttuessa ymmärtää paremmin, että aika on rajallista ja hyviltä tuntuviin ideoihin kannattaa tarttua viivyttelemättä, Koskinen kertoo.

Ultra Bra on yksi Suomen merkittävimmistä yhtyeistä. Yhtye tunnetaan muun muassa hiteistään Sinä lähdit pois, Minä suojelen sinua kaikelta, Tyttöjen välisestä ystävyydestä ja Savanni nukahtaa.

Lue myös: Ultra Bra -yhtyeen Kerkko Koskinen: "Nuoruutta ei jaksaisi elää uudelleen"

Lue myös: Ultra Bra, julkaisetteko vielä uutta musiikkia?

Kilpailut

Uusimmat